Τραγούδια από το πρώτο της E.P. ως solo artist σε ένα vintage retro pop πρόγραμμα

Η Dioni, front woman και στιχουργός των Astyplaz, επιστρέφει από την Αυστραλία με το πρώτο της E.P. ως solo artist και παρουσιάζει ένα vintage retro pop πρόγραμμα, όπου η soul της Motown, συναντά την blueeyed soul των crooners της δεκαετίας του ’60, με μια σύντομη παράκαμψη προς την jazz του μεσοπολέμου και τα φουτουριστικά blues, χωρίς βέβαια να παραλείπει αναφορές στους Astyplaz.

Η Dioni γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε  στην Αυστραλία. Το 2000 μετακόμισε στην Ελλάδα και ένα χρόνο αργότερα μπήκε στους Astyplaz ως front woman και στιχουργός. Οι Astyplaz κυκλοφόρησαν 2 δίσκους – Name Your Slippers (Universal) και Bi (EMI) – και περιόδευσαν δύο φορές στην Βόρεια Αμερική και τον Καναδά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ με κοινό πολλών χιλιάδων ατόμων. Μετά τη διάλυσή τους, ο RΠR σχημάτισε τους Keep Shelly In Athens και η Dioni ξεκίνησε solo καριέρα, δίνοντας συναυλίες στο Παρίσι, Βερολίνο, Πράγα και Κατάρ. Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραστάσεις, μικρού μήκους ταινίες και έχει δανείσει την  φωνή της σε διάφορες ταινίες, ντοκιμαντέρ και διαφημίσεις ως εκφωνήτρια.

Η Dioni  έγραψε, σκηνοθέτησε και παρουσίασε ένα one woman show με πολλους συντελεστές,  μία multimedia υπέρ-παραγωγή με τίτλο “Ode to a Crisis, στην Αυστραλία. Συνεργάστηκε μαζί με τον παραγωγό και μουσικό Γιώργο Πρινιωτάκη για τα 7 tracks που περιλαμβάνονται στο E.P. “Dioni”, που κυκλοφόρησε από την Chic Vinyl Records με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 7 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.