“Nightmare Before Christmas”: Η κλασική ταινία της Disney ζωντανεύει από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

nightmare before Christmas xmas

25 χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η ανατρεπτική χριστουγεννιάτικη ιστορία έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πρωτοποριακή, αιρετική, ευφάνταστη. Το “Nightmare Before Christmas”, η κλασική σήμερα, ταινία του Henry Selick έγινε 25 ετών. Ένα τέταρτο αιώνα, που ωστόσο δεν αφαιρεί τίποτε από… την εφιαλτική φρεσκάδα που λατρεύουν να φοβούνται τα παιδιά. Μεγάλα και μικρά. Και βέβαια, αυτή η ανατρεπτική χριστουγεννιάτικη ιστορία που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, δεν θα υπήρχε χωρίς δυνατή χημεία μεταξύ των συντελεστών.

Ξεκινώντας από τον εκκεντρικό, υπερταλαντούχο σεναριογράφο Tim Burton, προχωρώντας στον σκηνοθέτη Henry Selick -τον άνθρωπο που έδωσε ζωή στα σκίτσα- και καταλήγοντας στον Danny Elfman. Αυτός ο τελευταίος, μόνιμος συνοδοιπόρος του Burton, δεν κρύβει τις κοινές αναφορές στην ανατροφή, που τους συνδέουν. Κι είναι ίσως αυτή η βαθιά γνώση που επέτρεψε, τα πολυβραβευμένα τραγούδια τα οποία έντυσαν το συναρπαστικό σύμπαν του Τζακ Σκέλλινγκτον, της ζαβολιάρας Σάλλυ και του μοχθηρού Ούγκι Μπούγκι, να γραφτούν πριν από το σενάριο.

Τελικά, ο «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης» που παρέδωσαν οι τρεις τους, είναι ένα φιλμ που μιλά στις καρδιές όλων, κόντρα σε γλυκερούς εορτασμούς. Μια ιστορία, για το μαγευτικά τρομακτικό όσο και αλλόκοτο ταξίδι προς την ευτυχία, που μας καλεί να απαντήσουμε στο αιώνιο ερώτημα: τελικά, αρκεί να είσαι ο εαυτός σου;

Το σχόλιο του μαέστρου:

«Η πολυβραβευμένη μουσική του Danny Elfman σε συνδυασμό με το ιδιοφυές σενάριο του Tim Burton και το ιδιαίτερο animation, θέτει τον μαέστρο ανάμεσα σε δύο κόσμους: της μουσικής και του κινηματογράφου. Η απόλυτη ακρίβεια αυτού του συγχρονισμού, μας φέρνει ενώπιον μιας γοητευτικής πρόκλησης».

Το πρόγραμμα με μια ματιά:

Ντάνι Έλφμαν (γεν. 1953)
Μουσική για την ταινία «Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης» – The Nightmare Before Christmas
Μουσική διεύθυνση: Νικόλαος Χαλιάσας

Προβολή της ταινίας με ζωντανή μουσική και με ελληνικούς υπότιτλους.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

15 €
- 34 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

7 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.