Την ατομική του έκθεση παρουσιάζει ο καλλιτέχνης Χρήστος Αθανασιάδης από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου 2012 στην γκαλερί a.antonopoulou.art.

Η καινούργια δουλειά του Χρήστου Αθανασιάδη αναφέρεται στο διήγημα του Καλβίνο «Ο διχοτομημένος υποκόμης», που περιγράφει τα δύο μισά του υποκόμη, όπου το καθένα έχει την δική του ζωή, την κακή και την καλή. Πρόκειται ουσιαστικά για την πάλη του καλού με το κακό μέσα σε ένα ομιχλώδες και σχεδόν επινοημένο ιστορικό πλαίσιο που τελικά δεν αφήνει νικητή.

Με επιτοίχια έργα ο Αθανασιάδης φτιάχνει την δική του ιστορία εμπνεόμενος από τον Καλβίνο δημιουργεί και αυτός ένα σαθρό ιστορικό πλαίσιο και πάνω σ’ αυτό κινείται η ιστορία του. Ο Αθανασιάδης δείχνει τον ιππότη να τέμνεται, να πορεύεται, να ενώνεται μαζί με τη φύση φτιάχνοντας ένα διάλογο του καλού και κακού.

O σημερινός άνθρωπος ατελής, εχθρός του εαυτού του, εχθρός της φύσης δημιουργεί ο ίδιος ένα περιβάλλον πολέμου και εμπλέκεται σ’ αυτό. Ο διχοτομημένος ιππότης του Αθανασιάδη δηλώνει ίσως την παύση της πάλης των δύο μισών. Δηλώνει τον ολοκληρωμένο άνθρωπο που νοιώθει μέρος της φύσης και του περιβάλλοντος του και νοιώθει το φως της ψυχής του.

Διαβάστε επίσης το άρθρο του Φοίβου Σακαλή για την έκθεση «Ο διχοτομημένος υποκόμης» στη στήλη Exhibitionism.