Ένα ξέφρενο dj-set για καλή πρωτοχρονιά

Ο DJ Panko, ψυχή και dj των θρυλικών Ojos de Brujo, κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά, στην αγαπημένη του πόλη: την Αθήνα. Τα πικάπ ζεσταίνει η DJ Anna Mystic

Ο DJ Panko στα πλατώ με scratch σε βινύλια και cd, keyboards και φωνή, σε ένα από τα πιο εμπνευσμένα DJ set αυτή τη στιγμή στο χώρο της World music σε όλη την Ευρώπη. Progressive flamenco, balkan, salsa, funk και breakbeat είναι μόνο μία πρόγευση από το ζωηρό και πάντα απρόβλεπτο set του DJ Panko, που κάθε φορά που εμφανίζεται στην Αθήνα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο DJ Panko έχει συνεργαστεί σε πρόσφατες παραγωγές και με έλληνες, όπως οι Imam Baildi και οι Palyrria, καθώς και με πολλούς καλλιτέχνες της διεθνούς World σκηνής.

Ο Dj Panko ως μέλος του γκρουπ Ojos de Brujo κέρδισε το 2007 το βραβείο Latin Grammy για το καλύτερο φλαμένκο άλμπουμ το “Techari” και το βραβείο BBC 3 για το καλύτερο ευρωπαϊκό World γκρουπ το 2004. 

Ο Dj Panko (Francisco Gabas Criado) γεννήθηκε στη Βαρκελώνη. Ξεκίνησε ως νέος μουσικός παίζοντας κρουστά και συνέχισε παίζοντας ντραμς και τραγουδώντας σε Punk μπάντες. Φεύγοντας από τη Βαρκελώνη για το Αμστερνταμ ξεκίνησε να παίζει μπάσο σε μία μπάντα με το όνομα World.

Οι World ήταν μια μίξη ροκ, psychedelic, βορειοαφρικανικής μουσικής, φλαμένκο και θεάτρου. Γοητευμένος από τη μαγεία του φλαμένκο επέστρεψε στην Ισπανία και σπούδασε κιθάρα στη Γρανάδα ενώ παράλληλα εκεί έπαιζε με διάφορες μπάντες. Όταν γύρισε στη Βαρκελώνη έφτιαξε το γκρουπ La Esencia. Επίσης, δούλεψε στο project ON όπου άρχισε να μιξάρει ακουστικά όργανα με loops και υπολογιστές.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων έγινε Dj σε κλαμπ και ξεκίνησε τη ζωή του ως μουσικός ηχογραφώντας δημοφιλή μουσική σε στούντιο. Το 1995 ήταν γνωστός ως Dj Panko. Πάνω στα decks και στους μείκτες βρήκε ένα νέο τρόπο να εκφράσει δημιουργικότητα και μουσική και πολλοί μουσικοί ήθελαν να συνεργαστούν μαζί του. Σε μερικές απο τις δημιουργίες του έπαιξε μπάσο. Συνδύασε έθνικ μουσική απ’ όλο τον κόσμο με loops και ηλεκτρονική. Συγχώνευσε διαφορετικά συστήματα ήχου όπως Space Caravan, Katmandu connetion και Pankofunksystem.

Το 1997 έγινε μέλος των Ojos de Brujo. Τον πρώτο καιρό έπαιζε κιθάρα με τον Ramon. Αυτό μέχρι που βρήκε τη θέση του στα decks, τα συνθεσάιζερ, στους χτύπους του ρυθμού του φλαμένκο και στα φωνητικά. Το ταλέντο και η φήμη των Ojos de Brujo ταξίδεψε σ’ όλο τον κόσμο και μέχρι το 2005 ο Panko έκανε πολλές περιοδείες φέρνοντας στο κοινό τη δικιά του δημιουργία το Buleria Beat (Flamenco break fusion) και το Hip Hop Flamenquillo. Οι Ojos de Brujo έπαιξαν στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου μεταξύ των οποίων τα Glastonbury, Rosklide, Summer stage NYC, Lowlands, Montreal Jazz και πολλά άλλα.
Ο Panko, παράλληλα με τους Ojos de Brujo συνέχισε και τα δικά του Dj Projects. Μίξαρε μουσική απ’ όλες τις χώρες και όλα τα είδη και έπαιζε σε κλαμπ όπως το διάσημο Cargo στο Shoreditch του Λονδίνου και σε πολλά κλαμπ της Ευρώπης. Σαν παραγωγός έκανε όλα τα remix άλμπουμ των Ojos de Brujo όπως το “Vengue, Rumba dub Style, Vacileo,Tahita” και αργότερα το υπέροχο “Bari”. Μαζί με τον Ramon των Ojos de Brujo έκανε το Remezclas De La Casa και το θαυμάσιο “Todo tiende remix and confortmix”.

Είναι ένας ταλαντούχος Dj. Χάρη στο ταλέντο του έκανε remix σε πολλά άλλα γκρουπ ακόμα όπως τους La Kinky Beat, Zulu 9.30, Ska Cubano, Deladap, Stefano Miele, Iman Baldi, Palyrria, Kumar και άλλους. Ο Dj Panko τώρα ετοιμάζει ένα νέο άλμπουμ κάνοντας remix σε διάφορες Κολομβιανές μπάντες και μια νέα συλλογή με μίξεις των Ojos de Brujo θα είναι έτοιμη σύντομα.

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ