Djangofest Athens Gypsy Jazz festival

Η μεγάλη γιορτή της gypsy jazz και πάλι στην Αθήνα με ποικίλες δράσεις

Στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου το Djangofest Athens Gypsy Jazz festival, επιστρέφει στο άλσος της Λαμπηδόνας στο Βύρωνα, κουβαλώντας όλες του τις δράσεις στις αποσκευές του. Μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά φέτος η συμμετοχή των σχημάτων, ποικίλες παράλληλες δράσεις για παιδιά και μεγάλους με μουσική και χορό, σε τρεις μέρες γιορτής με ελεύθερη είσοδο.

Από το 2010, που με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Django Reinhardt, πραγματοποίηθηκε το πρώτο Djangofest της Αθήνας, έχουν περάσει έξι χρόνια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια ανέδειξε μουσικούς, σχήματα και χορευτές από τη gypsy jazz μουσική.

Το Djangofest gypsy jazz festival στην Ελλάδα αποτελεί μια πρωτοβουλία μουσικών που ασχολούνται με την gypsy jazz μουσική και φίλων αυτής. Ως αυτό-οργανωμένη εκδήλωση, πραγματοποιείται με την ενέργεια των μουσικών και εθελοντών που συμμετέχουν, με την υποστήριξη της Plenty projects και τη φιλοξενία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Λαμπηδόνας.

Στο Djangofest Athens Gypsy Jazz festival συμμετέχουν τα εξής μουσικά σχήματα:

Αντώνης Πρίφτης Quartet
Diminuita “Le petit big band”
Djangotropia
Groovin’ high (Πάτρα)
Manouche Drome
Night and day (Πάτρα)
SwingAzoo
SwingEs
Τea for 3
The Ghost Notes
Troi Mat
Trio Taπί

Με το χορό και το κέφι τους, αλλά και ανοιχτά μαθήματα  για όλους, συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες:

Αhens Lindy Hop
Athens Swing Cats
Rhythm Hoppers

Παράλληλα με τις εμφανίσεις, την έκθεση χειροποίητων οργάνων με έμφαση στις gypsy κιθάρες, φέτος στην έκθεση συμμετέχουν κατασκευαστές χειροποίητων συστημάτων ήχου. Συμμετέχουν οι:

Gabojo pickups
Leveller Guitars 
Mamais Guitars 
Rm Acoustics
Tσiganize Ιt guitars
Xορδόφωνον 
Στο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ακόμη:

– ανοιχτά μαθήματα gypsy jazz κιθάρας με τον Γιώργο Παπαδογιάννη (Diminuita) και τον Δημήτρη Πολίτη (The Ghost Notes)

– ανοιχτά μαθήματα gypsy jazz βιολιού με τον Σέργιο Χρυσοβιτσάνο (Gadjo Dilo) και τον Στέργιο Λούστα (Swingtime Quintet, Θεσσαλονίκη)

– ανοιχτά μαθήματα χορού από όλες τις ομάδες που συμμετέχουν

–  κουκλοθέατρο και διαδραστικό κυνήγι θησαυρού για παιδιά

–  προβολή του ντοκιμαντέρ «The genious of Django Reinhardt» και της ταινίας «Swing» του Τόνι Γκατλίφ

–  dj set από τους Rhythm Hoppers , τη Μαργαρίτα Στεργίου και την Ευδοκία Πρέκα

–   κοινωνική κουζίνα

Για τέταρτη χρονιά το DjangoFest έρχεται στη Λαμπηδόνα. Το Κοινωνικό – Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα το υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά, μετέχοντας στην προετοιμασία του και στη διοργάνωσή του, η οποία πηγάζει από δύο, μεταξύ άλλων, κυρίως λόγους. Ο ένας είναι η αξία του ως μουσικό γεγονός καθεαυτό κρατώντας ζωντανό ένα σημαντικότατο κομμάτι της μουσικής παράδοσης της jazz στον ευρωπαϊκό χώρο και αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη μορφή και ύφος του, προϊόν της επιρροής της κουλτούρας των ανθρώπων που το ανέπτυξαν και το ανέδειξαν.

Ο άλλος είναι ότι το φεστιβάλ στηρίζεται αποκλειστικά στους ανθρώπους του είτε αυτοί είναι μουσικοί, είτε τεχνικοί, είτε προσφέρουν εθελοντικά σε όποιον άλλο τομέα χρειάζεται. Αυτό το χαρακτηριστικό αποτελεί ένα από τα βασικά προτάγματα του Κοινωνικού – Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα για ένα κόσμο όπου οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι διαμορφωτές του κοινωνικού χώρου και αποδέκτες των αγαθών που αυτός προσφέρει.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.