Μετά την παρουσίαση της solo performance «The Path» στο Fringe Festival της Στοκχόλμης η περφόρμερ Εύα Πυρνοκόκη επιστρέφει στην Αθήνα με τη νέα της δημιουργία.

Το «dock» είναι μία solo performance η οποία είναι σε διαδικασία εξέλιξης. Στην τωρινή της μορφή το ημίγυμνο σώμα είναι δεμένο με μία αλυσίδα. H απόγνωση, ο εγκλεισμός, ο πανικός και η επαναληπτικότητα είναι τα στοιχεία που εκφράζει το συμβολικό σώμα, μέσα από την κίνηση και τον ήχο. Ένα σώμα απομονωμένο στο οποίο αναπόφευκτα ο θεατής «εισχωρεί» και το «παραβιάζει».

«Τα βήματά μου είναι αληθινά, το κάθε μου βήμα το έχω μελετήσει, όλα είναι εκεί, η αναπνοή μου (…) η αναπνοή μου είναι εκεί, έτοιμη να κοπει όπως και η δική σου – κι ας είναι οι λόγοι διαφορετικοί, νομίζω ότι θα σταματήσει το σώμα να αναπνέει και η καρδιά θα σταματήσει και η πνοή θα φύγει, θα απομακρυνθεί, και μια ζωή γι΄αυτή θα ψάχνω να την ανακτήσω, να την επαναφέρω, και δεν ξέρω να παλεύω – αλλά θα ήθελα. Κάτι με τραβάει μακρυά αλλά εσύ είσαι εδώ. Για να το αντιληφθείς λίγο, λίγο είσαι εδώ, για να με κρίνεις – γιατί όλοι κρίνουμε ο ένας τον άλλον άθελά μας» δηλώνει η ίδια.