Η ομάδα Vasistas μάς προσκαλεί στην παρουσίαση της νέας της δημιουργίας «Domino» από τη Δευτέρα 23 έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας (Σίνα 31) στις 20:30.

Τι μπορεί να συμβεί πριν από την πτώση; Μια βουβή χορογραφία για το παρόν που μας διαφεύγει και για το αόριστο μέλλον. Το Domino πραγματεύεται το θέμα της επιδημικής κατάρρευσης, μιας αλυσιδωτής αντίδρασης που οδηγεί σε γενικευμένη κατάσταση «επείγοντος», εστιάζοντας στους επιζώντες.

Οι Vasistas δημιουργούν στη σκηνή πολλαπλές απόπειρες επαναλειτουργίας του κοινωνικού συνόλου πριν από τη συνολική κατάρρευση. «Όταν είσαι στα σκατά ως το λαιμό, δε μένει παρά να τραγουδάς», λέει ο Σάμουελ Μπέκετ. Η δραματουργία βασίζεται στο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Παιχνίδια σφαγής», εφαρμόζοντας στο έργο τους ιδιαίτερους αφηγηματικούς κώδικες και τη σκηνική γλώσσα που εξελίσσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Στη σκηνή εναλλάσσονται στιγμιότυπα, θραυσματικά ταμπλό ενός κόσμου όπου το τέλος πλησιάζει, όπου οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το κενό. Με τρόπο επείγοντα, παράλογο και νοσταλγικό. Το ηχητικό και αισθητικό σύμπαν της παράστασης δημιουργείται από πρώιμες, ξεχασμένες ηχογραφήσεις του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα και χορογραφίες της ίδιας εποχής. Κινητοποιούμε κάτι από το εύθραυστο παρόν μας πραγματοποιώντας μια συλλογική πτώση προς τα πίσω.

Η νέα δουλειά των Vasistas εγγράφεται στο πλαίσιο μιας απλής, προκαθορισμένης κατάστασης, την κατάρρευση μιας εποχής, μιας γενιάς, ενός οικονομικού συστήματος, ενός ζώντος οργανισμού. Το «Domino» πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή των Vasistas με τα Open Latitudes (3)-european project, KOMM’N’ACT, Théâtre des Bernardines, MIR festival.