Dream Pop ήχοι από τους Plastic Flowers στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Plastic Flowers

Το προσωπικό σχήμα του Γιώργου Σαμαρά θα παρουσιάσει υλικό από όλους τους προηγούμενους δίσκους του μέσα από ένα μινιμαλιστικό set

Η μουσική ενότητα Music Escapades του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται τους Plastic Flowers, την Κυριακή 22 Απριλίου, στις 21.00, στον Φάρο.

H μουσική πορεία των Plastic Flowers, το προσωπικό σχήμα του Γιώργου Σαμαρά, ξεκίνησε το 2011, ενώ το 2014 κυκλοφόρησε ο πρώτος LP δίσκος με τίτλο Evergreen που ανέδειξε πιο έντονα τη pop πλευρά του σχήματος.

Ο Σαμαράς πέρασε μία έντονα παραγωγική περίοδο μεταξύ 2016 και 2018, κυκλοφορώντας δύο ακόμα album αλλά και δύο EP, τα οποία ηχογραφήθηκαν αποκλειστικά από τον ίδιο σε μικρούς χώρους διάσπαρτους στο Λονδίνο. Το Heavenly ως follow-up του Evergreen κινήθηκε σε αντίστοιχα Dream Pop μονοπάτια, ενώ ο νέος του δίσκος Absent Forever αποτελεί μία πιο σκοτεινή προσέγγιση του Έλληνα μουσικού.

Στο ΚΠΙΣΝ ο Γιώργος Σαμαράς θα παρουσιάσει υλικό από όλους τους προηγούμενους δίσκους του μέσα από ένα μινιμαλιστικό set. Μαζί του ο Φίλιππος Ράσκοβιτς στα συνθεσάιζερ και κρουστά.

Η συναυλία εντάσσεται σε μία σειρά από live εμφανίσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα, αλλά και τη κυκλοφορία ενός ακόμα EP με Jazz επιρροές. Με σημαντικές κριτικές από USA Today, Noisey, Clash, Earmlik, Exclaim και άλλα μέσα, ο Σαμαράς και οι Plastic Flowers έχουν χτίσει ένα σημαντικό διαδικτυακό following, ενώ παράλληλα αποτελούν μέρος μίας διεθνούς Shoegaze κοινότητας που εξακολουθεί να ανθίζει μέσα από τις “σπιτικές” ηχογραφήσεις και την DIY κουλτούρα.

Η ενότητα Music Escapades, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.