Drops and Points: Μια μουσική χημεία σε ένα ονειρικό οπτικοακουστικό σόου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Drops and Points

Ένα σχεδόν εξωπραγματικό σύνολο του Pascal Schumacher με τον Maxime Delpierre

O πολυβραβευμένος σολίστ και συνθέτης Pascal Schumacher [Πασκάλ Σουμάχερ], που συνδυάζει το βιμπράφωνο, το πιάνο, την κιθάρα και τα έγχορδα με την τζαζ, την κλασική, την ηλεκτρονική και τη μινιμαλιστική μουσική, έρχεται για τρίτη φορά στο Μέγαρο την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 22:00 (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) για να μαγέψει το κοινό με το Drops and Points. Ο Πασκάλ Σουμάχερ, o oποίος βλέπει τη μουσική σαν μια πολύ προσωπική υπόθεση, σαν έναν απέραντο παιδότοπο, δημιούργησε ένα ονειρικό σόου με ογκομετρικά εφέ, αφηγηματικές εικόνες, video mapping, φωτισμούς και visual animations που συνοδεύουν τη ζωντανή μουσική σε πραγματικό χρόνο. Το αποτέλεσμα αυτής της μαγικής όσμωσης είναι η ανάδυση ενός μοναδικού οπτικού σύμπαντος πάνω σε έναν καμβά από αέρινους, ρευστούς, ρυθμικούς και δυναμικούς live ήχους.

Στο Drops and Points o Πασκάλ Σουμάχερ συνεργάζεται με τον Γάλλο κιθαριστή Maxime Delpierre [Μαξίμ Ντελπιέρ], έναν δεινό αυτοσχεδιαστή ο οποίος δίνει σημασία στη λεπτομέρεια και έχει διαμορφώσει ένα ιδιαίτερο στιλ που παντρεύει την jazz και τη rock με την electro-pop, καθώς και με τον σολίστ των κρουστών Jeff Herr [Τζεφ Χερ] που θεωρείται ο πιο δραστήριος και πολυτάλαντος ντράμερ, παραγωγός και συνθέτης του Λουξεμβούργου.

Την παραγωγή έχει αναλάβει ο sound & video designer Joachim Olaya [Ζοακίμ Ολαγιά], τακτικός συνεργάτης του Σουμάχερ, προσδίδοντας, μέσα από τη δική του ματιά, στον ήχο των μουσικών οργάνων –φυσικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών– άλλοτε μια αιθέρια ποιότητα, άλλοτε έναν σπινθηροβόλο υπαινιγμό.

Σε αυτό το ονειρικό –σχεδόν εξωπραγματικό– σύνολο προσθέτει τη δική του πινελιά και ο σχεδιαστής οπτικών εφέ Rémi Desmonet [Ρεμί Ντεμονέ].

Τη σκηνογραφία έχει αναλάβει η παρισινή κολεκτίβα Collectif Scale, η οποία, με αφετηρία τις προσωπικές εμπειρίες των μελών της και την τεχνογνωσία τους σε οπτικά και σκηνικά πρότζεκτ, δημιουργεί εντυπωσιακά οπτικοακουστικά περιβάλλοντα αξιοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία αιχμής και ψηφιακά εργαλεία.

 

Pascal Schumacher

Σπούδασε κλασικά κρουστά, τζαζ βιμπράφωνο και μουσικολογία στο Λουξεμβούργο, στο Στρασβούργο, στις Βρυξέλλες και στη Χάγη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη μουσικολογία από το Πανεπιστήμιο Marc Bloch του Στρασβούργου και μεταπτυχιακού διπλώματος στο τζαζ βιμπράφωνο από το Βασιλικό Ωδείο της Χάγης.

Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων: Django d’Or-Βέλγιο (2005), Music:LX (2012), ECHO Jazz (2012), JTI Trier Jazz (2014). Επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο θεσμό Rising Stars του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ECHO-2009/10) και βραβεύτηκε με ECHO Klassik 2017 ως πρώτος σολίστ για το πρότζεκτ ÜberBach. Είναι καλλιτέχνης της Yamaha. Από το 2017 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του καινοτόμου Φεστιβάλ Μουσικής Reset στο Αββαείο του Νοϋμύνστερ στο Λουξεμβούργο, όπου και ζει.

 

Maxime Delpierre

Τραγουδά και παίζει πιάνο από τα επτά του χρόνια, ενώ στα 16 ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την τζαζ κιθάρα. Κατά τη διάρκεια των μουσικών σπουδών του στο Παρίσι, συναντήθηκε με τον Médéric Collignon και μαζί δημιούργησαν την ομάδα χιπ χοπ, τζαζ και πανκ αυτοσχεδιασμού Collectif Slang.

Την εποχή που άρχισε να παίζει με τον Thomas de Pourquery στην επιτυχημένη ηλεκτροπόπ μπάντα VKNG, συνάντησε τον Laurent Bardainne, με τον οποίο συνεργάστηκε στο τζαζ πρότζεκ Limousine. Έχει παίξει κιθάρα σε κομμάτια των DJ Joakim (Tiger Sushi), Jane Birkin, Rachid Taha, Mick Jones (The Clash), Damon Albarn (Blur), Jeanne Added και άλλων καλλιτεχνών, ενώ έχει συνεργαστεί (μουσική παραγωγή) για τους Poni Hoax, Flip Grater και Alice Lewis καθώς και για τον DJ Joakim και την Jeanne Added. Ζει στο Παρίσι.

 

Jeff Herr

Σπούδασε τύμπανα και λάτιν κρουστά σε ωδεία του Λουξεμβούργου και του Μάαστριχτ. Πέραν των μουσικών σπουδών του, παρακολούθησε μαθήματα παιδαγωγικών και διδακτικής μεθοδολογίας για να αποκτήσει δίπλωμα καθηγητή ντραμς. Μαθήτευσε κοντά στους Nippy Noya, Oliver Strauch και Jamal Thomas. Έχει δημιουργήσει το μοντέρνο τζαζ τρίο Jeff Herr Corporation. Ζει στο Λουξεμβούργο.

Συντελεστές

Pascal Schumacher | βιμπράφωνο, πιάνο, συνθεσάιζερ
Maxime Delpierre | κιθάρα, συνθεσάιζερ
Jeff Herr | ντραμς, γκλόκενσπιλ

Joachim Olaya | σχεδιασμός ήχου
Rémi Desmonet | σχεδιασμός οπτικών εφέ
Collectif Scale | σκηνογραφία

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 18 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.