“Drowning land / Breathing water”: Η έκθεση στο TAF / the art foundation

Drowning land / Breathing water

Η μετάβαση από μια γήινη εποχή σε μια εποχή που κατακλύζεται από την παρουσία του νερού

Το T.A.F. | the art foundation φιλοξενεί την έκθεση “Drowning land / Breathing water”, η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 20:30 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2019. Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζονται έχουν προκύψει από το Open Call του Athens Photo Festival, το οποίο την Πέμπτη 13 Ιουνίου εγκαινίασε το κεντρικό του εκθεσιακό πρόγραμμα στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Από την αρχή του 21ου αιώνα, έχει καταστεί προφανές και γενικά αποδεκτό ότι η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας των αποτελεσμάτων και των επιπτώσεων των δικών της συστημάτων, γεννώντας μια νέα εποχή που θα μπορούσε να ονομαστεί «Ανθρωπόκαινος». Η εποχή αυτή χαρακτηρίζεται από το μακροπρόσθεσμο/μόνιμο αντίκτυπο της ανθρώπινης παρέμβασης στο οικοσύστημα, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο φαινόμενο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης και τις συνέπειές του.

Η έκθεση “Drowning land / Breathing water” προσπαθεί να οραματιστεί και να θεωρητικολογήσει σχετικά με τη μετάβαση από μια γήινη εποχή σε μια εποχή που κατακλύζεται από την παρουσία του νερού. Εστιάζει σε συγκεκριμένα γεγονότα καθώς και σε προσωπικές αφηγήσεις, δημιουργώντας μια μυθοπλασία που ξεκινά από σημεία της γης που λυγίζουν υπό το βάρος της ιστορικής/κοινωνικής πραγματικότητας, και καταλήγει σε μια προτεινόμενη προσωπική και συμπαντική κάθαρση που επέρχεται από το στοιχείο του νερού.

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Πηνελόπη Γεράσιμου (GR), Δώρα Καλακίδου (GR), Γεωργία Πονηράκου (GR), Μαριλένα Σταφυλίδου (GR), Julien Bonnin (FR), Michaela Putz (AT)
Επιμέλεια: Απόστολος Ζερδεβάς
Συνδιοργάνωση: Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας & T.A.F. | the art foundation.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.