Η Σύλβια Λιούλιου ιχνηλατεί την πορεία του πρώτου αυτόχειρα της σοφόκλειας δραματουργίας

Σηματοδοτεί η αυτοκτονία του Αίαντα το τέλος των αξιών του αρχαϊκού κόσμου; Οριοθετεί η έριδα για την ταφή του μοναχικού ήρωα το πέρασμα από τον «πολιτισμό της ντροπής» στον «πολιτισμό της ενοχής»;

Κατησχυμένος από τη μεροληπτική απονoμή των όπλων του Αχιλλέα στον Οδυσσέα, ο Αίας αποφασίζει εκδίκηση, τυφλωμένος όμως από τη μανία που του στέλνει η Αθηνά, κατακρεουργεί τα κοπάδια των Αχαιών. Ταπεινωμένος, ο ομηρικός ήρωας επιλέγει τον θάνατο.

Η Σύλβια Λιούλιου και ένας δημιουργικός πυρήνας νέων καλλιτεχνών εγκαινιάζουν με τον Αίαντα (περίπου 450 π.Χ.) την έρευνά τους πάνω στο αρχαίο δράμα, ιχνηλατώντας την πορεία του πρώτου αυτόχειρα της σοφόκλειας δραματουργίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Συντελεστές

Μετάφραση: Παναγής Λορεντζάτος
Σκηνοθεσία: Σύλβια Λιούλιου
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Επιμέλεια κίνησης: Χαρά Κότσαλη
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Οργάνωση Παραγωγής: Μανόλης Σάρδης / PRO4
Ερμηνεύουν: Χάρης Φραγκούλης, Κων/νος Αβαρικιώτης, Σοφία Κόκκαλη, Μιχάλης Σαράντης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Θάνος Τοκάκης, Νικόλας Χανακούλας
Για τις ανάγκες του θεατρικού ανεβάσματος του Αίαντα, κομμάτια της ιστορικής φιλολογικής μετάφρασης (και εξήγησης) του καθηγητή Παναγή Λορετζάτου σε πεζό, στη δημοτική (1932) ξανακοιτάχτηκαν από τον Νίκο Α. Παναγιωτόπουλο.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 25 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.