In Edit Greece 2015 – Athens Edition

Mουσικοί, ιστορίες και νότες συναντιούνται σ'ένα φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ

Το In-edit International Music Documentary Film Festival, επιστρέφει στην Ελλάδα, για δεύτερη φορά το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ παγκοσμίως, αυτή τη φορά όμως παρουσιάζεται και στην Αθήνα, από τις 19 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Σπουδαίοι μουσικοί, ιστορίες και νότες που έγραψαν ιστορία, συναντιούνται στο In Edit Greece 2015 – Athens Edition. Για επτά μέρες, στον κινηματογράφο Odeon Όπερα, το In-Edit Greece θα παρουσιάσει στο κοινό της Αθήνας ό, τι καλύτερο έχει να δείξει η παραγωγή μουσικού ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων.

Στην έναρξη του φεστιβάλ προβάλλεται για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ Freddie Mercury: The Great Pretender, που αφηγείται τη μοναχική πορεία του Freddie Mercury χωρίς τους Queen, ενώ τις επόμενες μέρες, θα προβληθούν, ανάμεσα στα άλλα, το χαμένο ντοκιμαντέρ των Doors (Feast of Friends), το Super Duper Alice Cooper που αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη ζωή του εκκεντρικού ροκ σταρ, το Salad Days: The DC Punk Revolution, μία λεπτομερής καταγραφή της punk μουσικής σκηνής στην Washington κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘80, το Spandau Ballet: Soul Boys of the Western World, που ακολουθεί το συγκρότημα που ταυτίστηκε με τη Bliz γενιά και κατέληξε στα δικαστήρια, όπως επίσης και το Good Ol’ Freda, τη γραμματέα των Beetles σε μια ανείπωτη ιστορία μανίας, περιπέτειας και προσήλωσης στο συγκρότημα.

Το In-edit, έχοντας ξεκινήσει από τη Βαρκελώνη, πριν 12 χρόνια, καλύπτει πλέον γεωγραφικά δύο ηπείρους, αποτελώντας μία παγκόσμια και διαρκώς διευρυνόμενη πολιτιστική πλατφόρμα. Μετά τις στάσεις του στη Βαρκελώνη, το Σαντιάγκο, την Μπογκοτά, το Σάο Πάολο, το Μπουένος Άιρες, το Βερολίνο και την Πόλη του Μεξικού, από φέτος θα διεξάγεται στο Λονδίνο και την Καλιφόρνια. Η Ελλάδα έχει γίνει ήδη κομμάτι αυτής της πολιτιστικής πλατφόρμας από τον Απρίλιο του 2014.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν ξένες παραγωγές μουσικών ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής, ενώ το πρόγραμμα προβολών θα συμπληρώσει το ελληνικό τμήμα του φεστιβάλ, όπου θα παρουσιαστεί ό,τι πιο φρέσκο έχει να δείξει η εγχώρια παραγωγή. Εκτός από τις ταινίες όμως, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά από δυναμικά παράλληλα γεγονότα: συναυλίες, dj sets, showcases, conferences που δημιουργούν μία ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία για όλους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών και τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στο In Edit Greece 2015 – Athens Edition.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Την Πέµπτη 19 Φεβρουαρίου µετά τη λήξη της εναρκτήριας ταινίας (Freddie Mercury: The Great Pretender), οι παραγωγοί του Pepper 96.6 παίρνουν θέση πίσω από τα decks, γεµίζοντας µουσικές τη στοά της Όπερας.
A tempo Art Bistro, Ακαδηµίας 57, 22:00 

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στο Orange Grove θα µιλήσουn για events µεγάλης κλίµακας από µία διαφορετική οπτική. Το In-edit Connect θα συζητήσει τις διάφορες οπτικές στο σχεδιασµό και τη διοργάνωση γεγονότων µεγάλης κλίµακας ανάµεσα σε διακεκριµένους επαγγελµατίες από τους χώρους της επικοινωνίας, της διαφήµισης, της µουσικής και του management.
Orange Grove, Λεωφ. Βασιλέως Κων/νου 5-7, 12:00

Το ίδιο βράδυ, το ντοκιµαντέρ «The Great Pretender», µία σπάνια εξιστόρηση της µοναχικής ζωής του Freddie Mercury, παρουσιάζεται σε µία ξεχωριστή µεταµεσονύκτια προβολή.
Odeon Όπερα, Ακαδηµίας 57, 00:00

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου ο Jozef Devillé, σκηνοθέτης, ηθοποιός και µουσικός, δηµιουργός του ντοκιµαντέρ Sound of Belgium, φτάνει στην Αθήνα και αµέσως µετά την προβολή του ντοκιµαντέρ θα µιλήσει µε το κοινό και θα παίξει µουσική.
Odeon Όπερα, Ακαδηµίας 57, 00:00

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, µετά την τελευταία προβολή του κυρίως προγράµµατος του φεστιβάλ, σε συνεργασία µε την Ολλανδική Πρεσβεία και το Orange Grove, παρουσιάζουµε σε ένα special screening, το ντοκιµαντέρ «Dutch Influence», που ακολουθεί ολλανδούς djs παγκόσµιας φήµης, όπως ο Tiësto, ο Armin van Buuren, ο Afrojack και ο Chuckie σε ένα πάρτι.

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, το µοναδικής αξίας «χαµένο» ντοκιµαντερ των Doors (Feast of Friends), σκηνοθετηµένο από τους ίδιους, πρωταγωνιστεί σε αυτό το ξεχωριστό session στο Gazarte. Το ντοκιµαντερ Feast of Friends, θα προβληθεί τρεις φορές (22.00, 23.00, 00.00) και θα ακολουθήσει το closing party της πρώτης έκδοσης του IN-EDIT στην Αθήνα.
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 23:00

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.