Το Μουσείο Ηρακλειδών βρίσκεται στην τιμητική θέση να παρουσιάσει από 26 Νοεμβρίου 2010 έως 27 Φεβρουαρίου 2011 την έκθεση με τίτλο: “Edvard Munch, Πέρα από την Κραυγή”, η οποία περιλαμβάνει 80 έργα χαρακτικής του Edvard Munch από τη συλλογή Kramer του Μουσείου Τέχνης του Τελ Αβίβ -Gift of Charles and Evelyn Kramer, New York.

“Πριν από πολλά χρόνια, οι Charles και Evelyn Kramer συγκέντρωσαν μια από τις μεγαλύτερες συλλογές χαρακτικών του Edvard Munch, την οποία δώρισαν στο Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ. Χάρη στη στενή συνεργασία και την ουσιαστική υποστήριξη του Καθηγητή Mordechai Omer, Διευθυντή και Κύριο Έφορο του Μουσείου Τέχνης του Τελ Αβίβ, μπορούμε σήμερα να παρουσιάσουμε αυτά τα 80 έργα. Η ευγνωμοσύνη μας, διότι επέτρεψε σε αυτά τα πολύτιμα και ευπαθή έργα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα προς χάριν των επισκεπτών μας, είναι απεριόριστη. Άλλωστε, πέρασαν ήδη είκοσι πέντε χρόνια από την τελευταία μεγάλη έκθεση χαρακτικών του μεγάλου Νορβηγού εξπρεσιονιστή στην Αθήνα. Τώρα, μια νέα γενιά επισκεπτών θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει μερικά από τα πιο εκπληκτικά έργα επί χάρτου που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας καλλιτεχνικής καριέρας του”, αναφέρει ο Παύλος Φυρός, Ιδρυτής Μουσείου Ηρακλειδών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Μουσείο εξέδωσε συλλεκτικό κατάλογο σε δύο γλώσσες, ελληνική και αγγλική. Τα δύο ενδιαφέροντα δοκίμια της κυρίας Gerd Woll, Ανώτερης Εφόρου του Μουσείου Ε. Munch στο Όσλο και της Δρ. Μαριλένας Κασιμάτη, Εφόρου της Συλλογής Χαρακτικών και Σχεδίων της Εθνικής Πινακοθήκης‐Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, ρίχνουν φως στην πολύπλοκη συναισθηματική ζωή και το εσωτερικό όραμα του Edvard Munch.