Το έργο του Σάμουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία Γιώργου Μανιώτη, με τη Σοφία Φιλιππίδου

«Ευτυχισμένες μέρες», ένα από τα κορυφαία και εμβληματικά έργα του νομπελίστα Σάμουελ Μπέκετ, παρουσιάζεται στο Μικρό REX – Σκηνή «Κατίνα Παξινού», από τις 18 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μανιώτη, με τη Σοφία Φιλιππίδου στον ρόλο της Γουίννυ.

Ο μεγάλος Ιρλανδός συγγραφέας έγραψε τις «Ευτυχισμένες μέρες» το 1961 με πρωτότυπο τίτλο στα αγγλικά «Happy Days», μεταφράστηκε απ’ τον ίδιο στα γαλλικά ως «Oh! Les beaux jours», κι έκανε την πρεμιέρα του την ίδια χρονιά, στη Νέα Υόρκη, στο Cherry Lane Theatre, σε σκηνοθεσία Alan Schneider.

Υπόθεση
Στη μέση μιας έρημης και απογυμνωμένης πεδιάδας βρίσκονται η Γουίννυ και ο Γουίλλυ. Η Γουίννυ βυθισμένη μέχρι τη μέση σ’ ένα χωμάτινο λόφο που ολοένα και περισσότερο την καταπίνει, ανάμεσα στους ήχους ενός κουδουνιού που σηματοδοτεί την έναρξη και τη λήξη μιας ακόμη «ευτυχισμένης μέρας», επιδίδεται σε μια καθημερινή επανάληψη πράξεων, σε μια ρουτίνα την οποία ακολουθεί με τελετουργική ευλάβεια. Μιλάει αδιάκοπα, απαγγέλλει στίχους των κλασικών, βουρτσίζει τα δόντια της, ψελλίζει μισοξεχασμένες προσευχές… Ο χρόνος κυλάει βασανιστικά και ο Γουίλλυ πίσω της, φιγούρα σχεδόν αόρατη, μένει σιωπηλός, ως ο μοναδικός αποδέκτης του ατέρμονου μονολόγου της.

Συντελεστές

Μετάφραση: Σοφία Φιλιππίδου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μανιώτης
Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Μουσική διασκευή: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο: Γρηγόρης Ρέντης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Γούνας
Φωτογράφος παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας

Παίζουν:
Γουίννυ: Σοφία Φιλιππίδου
Γουίλλυ: Γιάννης Γούνας

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.