Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας και την Παγκόσμια Ημέρα μουσείων το εργαστήριο του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης διοργανώνει τις “Εικαστικές Κυριακές οικογενιακώς”. Παιδιά και γονείς μαζί, εμπνέονται από έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και ζωγραφίζουν στο εργαστήριο με την καθοδήγηση εικαστικού και αφορμή το συγκεκριμένο θέμα.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

12.30 – 13.30 για γονείς και παιδιά 3-5 ετών
13.30 – 14.30 για γονείς και παιδιά 6-11 ετών

Με αφορμή την ημέρα Μητέρας διοργανώνεται το εργαστήριο «Η μαμά μου και εγώ». Υπεύθυνη είναι η ζωγράφος Μαρίνα Στελλάτου. Παιδιά και γονείς μαζί, εμπνέονται από έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και ζωγραφίζουν στο εργαστήριο με την καθοδήγηση εικαστικού και αφορμή το συγκεκριμένο θέμα. Δίνονται δώρο 3 καρτ-ποστάλ έργων ζωγραφικής παιδιών από τις συλλογές του Μουσείου.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

12.30 – 13.30 για γονείς και παιδιά 3-5 ετών
13.30 – 14.30 για γονείς και παιδιά 6-11 ετών

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Μουσείων διοργανώνεται το εργαστήριο «Το ταξίδι των Μουσείων».Υπεύθυνη είναι η εικαστικός και κεραμίστας Χριστίνα Τσινισιζέλη. Παιδιά και γονείς μαζί, γνωρίζουν το Δίκτυο των 17 Μουσείων και Πολιτιστικών φορέων του Ιστορικού Κέντρου Αθηνών εμπνέονται από το λογότυπο του και ζωγραφίζουν στο εργαστήριο, με την καθοδήγηση εικαστικού, ένα καράβι. Ποιό είναι το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών; 17 Μουσεία και οι Πολιτιστικοί φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανοικτοί στο κοινό που δραστηριοποιούμαστε στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Το Δίκτυο δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2009. Δίνονται δώρο 3 καρτ-ποστάλ έργων ζωγραφικής παιδιών από τις συλλογές του Μουσείου.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012 στις 19.00 – 19.30

Δραματοποιημένη ανάγνωση: «Συνομιλία λογοτεχνίας – παιδικής τέχνης». 14 λογοτεχνικά κείμενα συνομιλούν με 13 έργα παιδικής τέχνης. Παρουσιάζονται τα κείμενα των: Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, Ρούλας Κακλαμανάκη, Μάνου Κοντολέοντα, Δημήτρη Κοσμόπουλου, Χρήστου Μπουλώτη, Μαρίζας Ντεκάστρο, Παυλίνας Παμπούδη, Στρατή Πασχάλη, Βασίλη Ρούβαλη, Αγγελικής Σιδηρά, Αλέξη Σταμάτη, Ευγένιου Τριβιζά και Γιώργου Χουλιάρα. Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ζήτησε σε σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες και ποιητές, από την Εταιρεία Συγγραφέων, την προσωπική τους «εκδοχή» ή «σχόλιο», με αφορμή ένα έργο ζωγραφικής ή κατασκευή παιδιού της επιλογής τους, από την έκθεση «Το δικαίωμα του παιδιού στην έκφραση. Θέλω να…» που παρουσιάζει στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου.

Ενήλικας : Φωτεινή Καπή, ηθοποιός
Παιδί: Μάξιμος Μπολώτας, 10 ετών

Είσοδος δωρεάν

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια
Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Αριθμός συμμετοχών: 25 άτομα
Κόστος συμμετοχής: ένας ενήλικας και ένα παιδί 7 €, γονείς και δυο παιδιά 12 €
Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα
+30 2103312621, +30 2103312750
www.childrensartmuseum.gr