Το EJEKT Festival, πιστό στην επιτυχημένη συνταγή του, παρουσιάζει και φέτος στην ίδια σκηνή μεγάλα ονόματα αλλά και τους πιο ανερχόμενους καλλιτέχνες από την ποπ, την ροκ και την ηλεκτρονική μουσική.

Στις 16 Ιουλίου στο συναυλιακό χώρο της καλοκαιρινής Αθήνα – την Πλατεία Νερού στο Φάληρο, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα – το EJEKT Festival 2013 υποδέχεται τους Pet Shop Boys και τους Peter Hook & The Light, τον νέο σταρ της ηλεκτρονικής σκηνής James Blake, τη μεγάλη ελπίδα του βρετανικού ροκ Palma Violets και τον εξωπραγματικό beatboxer FaithSFX.

Το line-up συμπληρώνουν τα τρία ελληνικά συγκροτήματα (Bittersweet, Jamming Funkers, Viper Vikings) που προέκυψαν από τον μεγάλο διαγωνισμό του Red Bull Bedroom Jam.

PET SHOP BOYS
PETER HOOK & THE LIGHT
JAMES BLAKE
PALMAVIOLETS
FAITHSFX

+

BITTERSWEET
JAMMING FUNKERS
VIPER VIKINGS

Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Peter Hook, πρωταρχικό μέλος των θρυλικών Joy Division και ηγέτης των New Order, επιστρέφει στη σκηνή του EJEKT Festival με το νέο συγκρότημά τους The Light για να παρουσιάσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες και των δύο μεγάλων συγκροτημάτων της καριέρας του: “Blue Monday”, “Isolation”, “True Faith”, “Bizzare Love Triangle”, “Heart AndSoul” είναι μερικά από τα τραγούδια-ύμνους της σύχρονης μουσικής που περιλαμβάνει το “Electric set” που θα απολαύσουμε στοEJEKT Festival.

To NME τους ανακήρυξε “Καλύτερη Νέα Μπάντα” για το 2012 και το Best of Friends ως το “Τραγούδι της Χρονιάς”. Οι Palma Violets είναι η νέα μεγάλη ελπίδα της rockγια την Μεγάλη Βρετανία. Το buzz που έχουν δημιουργήσει γύρω από το όνομά τους συγκρίνεται μόνο με τις πρώτες μέρες των Arctic Monkeys: πριν καν βγάλουν το πρώτο single τους, ήταν ήδη το πιο καυτό νέο συγκρότημα της χώρας, χάρη στα βίντεο από τις εκρηκτικές συναυλίες τους που ανέβαζαν οι οπαδοί τους στο youtube. Έκτοτε, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους: το δισκογραφικό ντεμπούτο τους “180” πήγε στο 11 των βρετανικών chartsτην πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, το συναυλιακό τους πρόγραμμα είναι γεμάτο και τραγούδια όπως το “WeFoundLove” και “Step Up For The Cools Cats” ήδη έχουν χαρακτηρίσει το 2013.

Το showτου FaithSFX είναι κάτι που σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί στη ζωή σου. Είναι ένας από τους κορυφαίους beatboxers του πλανήτη, με εξωπραγματική ικανότητα να μιμείται ήχους, samples, ρυθμούς, φωνές, την οποία συνδυάζει με την αγάπη του για την σύγχρονη βρετανική μουσική, το UKGarage/Grimeκαι το UKHiphop. Του έχουν κάνει αφιερώματα τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα (MTV, ITV, BBCκλπ) και ραδιόφωνα της Βρετανίας, έχει ξεσηκώσει χιλιάδες θεατών στα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, έχει εμφανιστεί μαζί με τεράστια ονόματα (βλ. Jay-Z, Ludacris, κλπ) αλλά και με όλη την νέα βρετανική σκηνή.