Ejekt Festival 2016

Το line-up του φετινού open-air φεστιβάλ

Παρασκευή 8 Ιουλίου
To Ejekt Festival 2016, το μεγάλο open-air φεστιβάλ του ελληνικού καλοκαιριού, στην φετινή 12η εκδοχή του, υποδέχεται ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της ροκ μουσικής της εποχής μας, ένα όνομα που γεμίζει συναυλιακές αρένες σε πολλές χώρες και φιγουράρει στο line-up των μεγαλύτερων φεστιβάλ της Ευρώπης.

Οι Editors επιστρέφουν στη σκηνή του Ejekt Festival 2016, όπου μας έχουν προσφέρει κάποιες από τις πιο αξέχαστες συναυλιακές εικόνες της πρόσφατης δεκαετίας. Στις 8 Ιουλίου η φωνή του Τom Smith θα «γεμίσει» ξανά την Πλατεία Νερού, τον πιο όμορφο καλοκαιρινό συναυλιακό χώρο της Αθήνας, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Το ελληνικό κοινό αποδεδειγμένα τους λατρεύει, ακολουθώντας τους κατά χιλιάδες στις εμφανίσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να ακούσει ζωντανά τις μεγάλες επιτυχίες τους όπως τα “An End Has A Start”, “Life is a fear”, “Sugar”,“Munich”,“Papillon”,“No Harm”,“Bones”,“Lights”, “Smokers Outside The Hospital Doors”. Οι Editors πάντα ανταποδίδουν την αγάπη που απολαμβάνουν στη χώρα μας, προσφέροντας μας εντυπωσιακές εμφανίσεις που συζητιούνται για καιρό.

Οι James είναι το δεύτερο μεγάλο όνομα που θα εμφανιστεί την πρώτη ημέρα του Ejekt Festival 2016. Τέσσερα χρόνια μετά τη θριαμβευτική εμφάνισή τους σε ένα από τα πιο επιτυχημένα lineups της ιστορίας του Ejekt Festival, οι James επιστρέφουν στην Πλατεία Νερού για να μας προσφέρουν άλλη μία εμφάνιση.  Η λατρεία του ελληνικού κοινού για τους James είναι δεδομένη και η ανταπόκριση του συγκροτήματος στο πάθος που λαμβάνει σε κάθε εμφάνισή του στην Ελλάδα, έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο δέσιμο που όλο και δυναμώνει.

Οι James θα έρθουν στην Αθήνα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής περιοδείας με αφορμή τον νέο τους δίσκο «Girl At The End Of The World», ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου. Πέρα από κομμάτια του νέου δίσκου, το setlist της εμφάνισής τους στο Ejekt Festival 2016 θα περιλαμβάνει τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας τους.

Το δίδυμο των Dimitri Vegas & Like Mike θα εμφανιστεί την πρώτη μέρα του φετινού Ejekt Festival, την Παρασκευή 8 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο.

Τα κομμάτια τους έχουν σαρωτική επιτυχία στο youtube: πάνω από 230.000.000 views το “Tremor”, πάνω από 90.000.000 views το “Mammoth”, πάνω από 35.000.000 views το “The Hum”. Είναι οι βασιλιάδες του μεγαλύτερου dance θεσμού των τελευταίων ετών, του Tomorrowland, όπου τα sets τους κάθε χρόνο κάνουν δεκάδες εκατομμύρια views και του οποίου έχουν γράψει τον πιο γνωστό ύμνο “The Way We See The World”.

H νέα επιτυχία τους “Higher Place” με τον Ne-Yo στα φωνητικά, μόλις έφτασε στο Νο1 του Billboard Dance Club Songs και θα είναι ένα από τα τραγούδια και του φετινού καλοκαιριού σε δεκάδες χώρες.

Στο Ejekt Festival 2016 οι Dimitri Vegas & Like Mike θα παρουσιάσουν το full show τους, στην ειδικά διαμορφωμένη, τεράστια σκηνή της Πλατείας Νερού.

Το πρόγραμμα της ημέρας:
DJ Zenn & Kid Angelo 17.00-17.35
Stella  17.40 – 17.35
Crystal Castles 18.40 – 19.55
James   20.20 – 21.50
Editors   22.10 – 00.10
Velix   00.25 – 00.50
DV&LM   00.55 – 02.30

Σάββατο 23 Ιουλίου
Οι Muse θα είναι οι headliners της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ, το Σάββατο 23 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Στο απόγειο της απίστευτης καριέρας τους κι έχοντας μόλις κερδίσει το βραβείο Grammy για το καλύτερο Rock Album της χρονιάς για το “Drones”, οι Muse έρχονται στην Ελλάδα.

Ο Matt Bellamyo Chris Wolstenholme και ο Dominic Howard θα βρεθούν στη σκηνή του EJEKT Festival 2016 στα πλαίσια της “Drones World Tour” για να μας παρουσιάσουν το live show τους που έχει αποθεωθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη.

Το setlist της “Drones World Tourξεπερνάει τις δύο ώρες και περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας τους, στη διάρκεια της οποίας έχουν πουλήσει πάνω από 20.000.000 δίσκους, έχουν φτάσει με 5 διαφορετικούς δίσκους στο Νο1 των charts της Μεγάλης Βρετανίας, έχουν δει πολλά albums και singles τους να γίνονται πλατινένια και χρυσά σε πολλές χώρες και έχουν κερδίσει τα σημαντικότερα βραβεία της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας (GrammyBritMTVKerrang!, NMEQIvor Novello, κλπ).

Στο line – up της ημέρας προστίθεται οι Unkle και οι Temples.

Οι Unkle, το μουσικό όχημα του μεγάλου James Lavelle, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια, για να εμφανιστεί και πάλι στη σκηνή του EJEKT Festival. Από το 1998 όταν πρωτοεμφανίστηκαν με το “Psyence Fiction”, οι συνεργασίες με τους Thom Yorke, Richard Ashcroft, Mike D, Jason Newsted, Mark Lanegan, The Black Angels, Josh Homme, Ian Astbury και πολλούς άλλους καλλιτέχνες μας έχουν προσφέρει τραγούδια όπως τα “Eye For An Eye”, “In A State”, “Reign”, “Lonely Soul”, “Rabbit In Your Headlights”, “Burn My Shadow”, “Restless”. Το πρώτο single από τον νέο δίσκο τους κυκλοφορεί τον Ιούνιο.

Με το – προ διετίας – ντεμπούτο άλμπουμ τους “Sun Structuresoι Temples καθιερώθηκαν ως μια από τις σημαντικές μπάντες του νεο-ψυχεδελικού ήχου αλλά και της βρετανικής μουσικής. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στην εκλεκτική δισκογραφική Heavenly και έφτασε στο νο7 του βρετανικού chart (χωρίς τη βοήθεια του ραδιοφώνου, κάτι που στηλιτεύτηκε από τον fan τους Noel Gallaher), χάρη σε τραγούδια όπως τα “Shelter Song”, “Colours To Life”, “Keep In The Dark”, “Mesmerise”. Αυτή την περίοδο, το συγκρότημα ετοιμάζει το νέο άλμπουμ του, τμήματα του οποίου θα ακούσουμε στο EJEKT Festival 2016.

Το πρόγραμμα της ημέρας:
Ilia Darlin 17.30 – 18.15 

Temples 18.45 – 19.45 

Unkle 20.15 – 21.30 

Muse 22.15                

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

30 €
- 75 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.