“Sonja Edle von Hoeßle | Herbert Mehler | Αλέξης Σαρρηγεωργίου”: Η ομαδική έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο Fougaro @Athens14

Περιλαμβάνει έργα γλυπτικής, φωτογραφίας και ζωγραφικής

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, ο νέος εκθεσιακός χώρος Fougaro @Athens14, παρουσιάζει την έκθεση “Sonja Edle von Hoeßle | Herbert Mehler | Αλέξης Σαρρηγεωργίου”. Η έκθεση παρουσιάζει έργα των τριών καλλιτεχνών και περιλαμβάνει γλυπτά, φωτογραφία και ζωγραφική.

Η Sonja Edle von Hoeßle αφηγείται μέσα από τη ζωγραφική της τη σύνθεση και την ανασύνθεση του περιβάλλοντος, επιστρατεύοντας διάφορες ποιότητες και υφές ζωγραφικού υλικού.

Ο Herbert Mehler στο προσωπικό του εικαστικό σύμπαν εμπνέεται από τον φυσικό κόσμο και τον αποδίδει μέσα από υπερφυσικά, βιομορφικά γλυπτά που συνδυάζουν την απλή και αδρή φόρμα με τον συμβολισμό του καθαρού χρώματος.

Ο Αλέξης Σαρρηγεωργίου, με όπλο τη δυναμική των χρωμάτων και των σχημάτων, μας προσφέρει μέσα από το φωτογραφικό του έργο την πολυτέλεια να ξεχωρίσουμε κάποιες στιγμές μέσα στο χρόνο και να εστιάσουμε σε λεπτομέρειες του περιβάλλοντος και του μακροκόσμου.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2020, σκοπεύει να φωτίσει αδιόρατες και εμφανείς συγγένειες ανάμεσα στο έργο των τριών δημιουργών που προέρχονται από πολύ διαφορετικά περιβάλλοντα. Η κοινή παρουσίαση του έργου τους φιλοδοξεί να λειτουργήσει σαν μια ψηφίδα που θα συμβάλει στην κατανόηση της πολυφωνίας του σύγχρονου κόσμου.

Ο νέος εκθεσιακός χώρος FOUGARO @ATHENS14 στεγάζεται στο εμβληματικό κτήριο με την υπογραφή του γραφείου Τομπάζη επί της Εθνικής Οδού, στην Κάτω Κηφισιά.

Sonja Edle von Hoeßle

Γεννήθηκε το 1960 στο Wiesbaden και έκανε σπουδές Οπτικής Επικοινωνίας στην Ανωτέρα Σχολή του Mainz (FH Mainz) και του Würzburg (FH Würzburg) στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών.

Το 1993 πήρε το δίπλωμά της και ίδρυσε το εργοστάσιο μεταλλουργίας “two hands”. Το 1996 τιμήθηκε με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη του Βαυαρικού Υπουργείου Επιστημών, Έρευνας και Τέχνης, ενώ τα έτη 1998-1999 έλαβε χρηματοδότηση για το εργαστήριό της
από το Βαυαρικό Ταμείο για την Τέχνη. Το 2003 κατέκτησε το Βραβείο Τέχνης της πόλης του Würzburg, ενώ από το 2008 έως το 2011  διατηρούσε εργαστήριο στο Βερολίνο.

Herbert Mehler

Γεννήθηκε το 1949 στο Steinau κοντά στην πόλη Fulda. Από το 1964 έως το 1968 μαθήτευσε δίπλα στον πατέρα του, Franz Mehler, στην τέχνη της ξυλογλυπτικής. Από το 1972 έως το 1976 σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Νυρεμβέργης.

Το 1996 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνώρισης της εφημερίδας «Nürnberger Nachrichten» και το 2007 με το Βραβείο Τέχνης της ίδιας εφημερίδας, καθώς και με το Βραβείο Τέχνης της πόλης του Würzburg. Το 2008 τού απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο της πόλης Mörfelden – Walldorf, από την Ένωση Γκαλερί των Κρατιδίων της Έσσης (Hessen) και της Ρηνανίας-Παλατινάτου (Rheinland-Pfalz) για το έργο του «Γλυπτά στο Πάρκο».

Το 2015, η Sonja Edle von Hoessle και ο Herbert Mehler ίδρυσαν το erbachshof art project, ένα πολυδιάστατο πολιτιστικό κέντρο στο Eisingen της κεντρικής Γερμανίας. Το 2016 παρουσίασαν από κοινού για πρώτη φορά το έργο τους στην Ελλάδα, στην έκθεση ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ στο FOUGARO ARTCENTER στο Ναύπλιο. Συνεργάτες και σύζυγοι, σήμερα ζουν και εργάζονται στο Eisingen και στο Κρανίδι στην Ελλάδα.

Αλέξης Σαρρηγεωργίου

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια και έκτοτε αποτελεί βασική έκφραση των καλλιτεχνικών του αναζητήσεων. Έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο Columbia University και Finance στη Σχολή Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Τα τελευταία χρόνια ηγείται μεγάλων εταιρειών που ανήκουν στον ευρύτερο ασφαλιστικό χώρο. Bαθιά ερωτευμένος με τη φωτογραφία και παρά τις απαιτήσεις της επαγγελματικής του καθημερινότητας, δημιουργεί πάντα τις ευκαιρίες, για να μελετήσει και να εκφραστεί μέσω του φωτογραφικού φακού του.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εκδώσει το φωτογραφικό λεύκωμα “SoluKhumbu: an impression”, αποτυπώνοντας εικόνες και πρόσωπα από τις εξερευνήσεις του στα ορεινά χωριά του Νεπάλ. Έχει πραγματοποιήσει την ατομική έκθεση «Μεταξύ ουρανού και γης: Ματιές στο Βασίλειο των Ιμαλαίων του Μπουτάν» και έχει συμμετάσχει στην ομαδική έκθεση του Φωτογραφικού Κύκλου «Ασπρόμαυρο-Έγχρωμο:  Τα δύο πρόσωπα μιας φωτογραφίας».

Το έργο του εκτείνεται από τοπία σε πορτραίτα, σε δημιουργικές αναζητήσεις του συναισθήματος κάτω από την επιφάνεια.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.