MFA Open 2019: Τα εργαστήρια της ΑΣΚΤ ανοίγουν για το κοινό

ΑΣΚΤ

Περιπλάνηση στους διαφορετικούς εικαστικούς μικρόκοσμους που συνθέτουν τη συνολική εικόνα του ΜΕΤ

Καθώς οδεύει πλέον η τρίτη συνεχής χρονιά πραγματοποίησης των Open Studios, μεγαλώνει και η επιθυμία για τη θεσμοθέτηση της ετήσιας συνεργασίας των μεταπτυχιακών των δύο τμημάτων της σχολής, αλλά και η ανάγκη να την ανανεώσουμε αναδεικνύοντας την αξία της.

Στη διάρκεια συναντήσεων και συζητήσεων στους χώρους των εργαστηρίων, έγινε μία απόπειρα σύνδεσης θεωρητικών λόγων και εικαστικών έργων. Όσο τα εργαστήρια θα είναι ανοιχτά στο κοινό, οι επισκέπτες προ(σ)καλούνται να περιπλανηθούν σε διαφορετικούς εικαστικούς μικρόκοσμους, οι οποίοι συνθέτουν τη συνολική εικόνα του ΜΕΤ: χώροι θεσμικά προκαθορισμένοι, διαμορφώνουν και διαμορφώνονται σε μια καθημερινή εν εξελίξει συνθήκη.

Κάθε καλλιτέχνης ορίζει τον βαθμό διαφάνειας του δικού του χώρου, τον βαθμό στον οποίο επιτρέπει στο θεατή να διεισδύσει στις διεργασίες που οδηγούν στην εικόνα που έχει εκείνη τη στιγμή μπροστά του.

Τα θεωρητικά κείμενα συνιστούν μια προσπάθεια προσέγγισης της ιδιαίτερης δυναμικής αυτού του διαρκώς μεταβαλλόμενου καλλιτεχνικού γίγνεσθαι, το οποίο όμως διατηρεί την ικανότητα του να αναιρεί τη χρονική περατότητα του αποτυπωμένου λόγου: αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ θα είναι αύριο κάτι άλλο και θα προσφέρεται εκ νέου να ενδυθεί με λόγο.

Συντελεστές

ΜΕΤ εικαστικοί:

Αντώνης Καπνίσης, Χαρά Κεραστά, Βούλα Κούκκου, Πάνος Λιανός, Θάνος Μακρής, Ναταλία Μαντά, Ρενάτα Μεθενίτη, Αλεξάνδρα Νάκου, Στέλλα Νίκου-Χρίστου, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Ξένια Παπαδοπούλου, Άννα Παπαθανασίου, Εύη Ρουμάνη, Κατερίνα Σάρρα, Χριστίνα Σπανού, Ελένη Τσαμαδιά, Θάνος Φούντας, Σωτήρης Φωκέας

ΜΕΘΙΣΤΕ θεωρητικοί:

Σταύρος Βελούδος, Τζό Μέντζα, Μαρία Μπόμπολα, Σοφία Ξενέλλη, Μαρουσώ Περδίκη, Αναστάσιος Τσακαλιάδης-Σωτηράκογλου, Ανδριανός Τρίκας-Πανδής

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.