Η παράσταση «Ελάτε  σ΄ εμάς για έναν καφέ» ανεβαίνει για τέταρτη χρονιά στο θέατρο «Φούρνος» σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη και ελεύθερη διασκευή της «Ομάδας 92» για λίγες παραστάσεις, από τις 2 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ελεύθερη διασκευή της νουβέλας του Πιέρο Κιάρα «La spartizione», απ΄όπου και η ομώνυμη ταινία  του Αλμπέρτο Λατουάντα. Το έργο περιγράφει τη σχέση ενός δημοσίου υπαλλήλου με τρεις ανύπαντρες αδελφές, στην εποχή του Μεσοπολέμου, στη φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι.

Η πρόσκληση για έναν καφέ που γίνεται αφορμή για ανατρεπτικές εξελίξεις, οδηγεί τους ήρωες σε οριακές καταστάσεις αλλά και ένα απρόσμενο τέλος. Με δόσεις χιούμορ, αρκετές φορές μαύρου, και  σκαμπρόζικες καταστάσεις, το έργο δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα σχόλιο πάνω στη γέννηση του φασισμού.

Λίγα λόγια για την «Ομάδα 92’»
Η γνωριμία των μελών της ομάδας ξεκίνησε από τα χρόνια της συνάντησης και σπουδής τους στη δραματική σχολή «Θεμέλιο».  Το 2012 και αφού είχαν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη θεατρική ομάδα που πάντα ονειρεύονταν και σχεδίαζαν. Μια απόφαση που εμπεριείχε την ανάγκη να αποτίσουν φόρο τιμής, στους δασκάλους τους, Νίκο Βασταρδή και Ζωζώ Ζάρπα. Πολύτιμος αρωγός σε αυτή την προσπάθειά τους στάθηκε ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης.