Το Break the Chain, αποτελεί μία συλλογική εκστρατεία κοινωνικής αφύπνισης, η οποία με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε ένα κοινωνικό μέτωπο που εναντιώνεται στην εκμετάλλευση και στην εμπορία ανθρώπων από άνθρωπο, στη σύγχρονη δουλεία. Το Break the Chain αποτελεί μία πρωτοβουλία του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση του Human Trafficking σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα elculture.gr.

Προηγούμενες Εκδηλώσεις

05 - 10 Δεκεμβρίου 2018

Η UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με έργα τέχνης που προέρχονται από παιδιά και ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες από τις 5 Δεκεμβρίου.

01 - 02 Δεκεμβρίου 2017

Το φεστιβάλ Break the Chain με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την κατάργηση της Δουλείας, επιστρέφει για τρίτη χρονιά με νέες δράσεις, σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας.

22 - 23 Οκτωβρίου 2016

Στις 22 & 23 Οκτωβρίου 2016 διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ «Break the Chain» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

05 - 13 Μαρτίου 2016

Η AMAKA παρουσιάζει την εικαστική έκθεση Re-flower, με τα αποτελέσματα του εργαστηρίου photo-therapy για γυναίκες, θύματα trafficking και sex workers της Αθήνας.

28 - 29 Νοεμβρίου 2015

Διήμερο δράσης αφιερωμένο στην καταπολέμηση του Sex Trafficking, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο cine Αλέκα – Τέχνη Πόλης, υπό την ομπρέλα της καμπάνιας Break the Chain.

30 Οκτωβρίου - 31 Ιανουαρίου 2016

H Βάνα Πεφάνη σκηνοθετεί και παρουσιάζει μία παράσταση με θέμα την κακοποίηση και εμπορία γυναικών, με τίτλο «Μεταξωτές Γυναίκες», στο Underground.

24 - 25 Οκτωβρίου 2015

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, διοργανώνεται, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, το φεστιβάλ πολλαπλών δράσεων «Break the Chain Festival», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το θέμα του trafficking.

18 Οκτ 2014

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, μια ιδιαίτερη πορεία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στο διεθνές Walk For Freedom, με έναρξη την Πλατεία Αριστοτέλους.

16 Οκτ 2014

Το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» φιλοξενεί την παράσταση της ομάδας Όνειρο ενάντια στην εμπορία ανθρώπων, "Sex Trafficking", στις 16 Οκτωβρίου 2014.

29 - 30 Νοεμβρίου 2013

Η ομάδα Όνειρο παρουσιάζει την παράσταση «Sex Trafficking» την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Θέατρο Εμπρός.

"Break the Chain"

Το Break the Chain αποτελεί μία συλλογική εκστρατεία κοινωνικής αφύπνισης, η οποία με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε ένα κοινωνικό μέτωπο που εναντιώνεται στη σύγχρονη δουλεία.

Η σκηνοθέτης της παράστασης, οι «Πριγκίπισσες» μας μιλάει για ένα από τα πιο σημαντικά και συγχρονά κοινωνικά θέματα, το human trafficking, μεταφέροντας μας το κλίμα ενός έργου που βασίζεται σε πραγματικές μαρτυρίες ανθρώπων που έπεσαν θύματα εμπορίας. Από την Μαριγώ Σιάκκα.

Ένα φεστιβάλ διαφορετικό από τα άλλα, το Break the Chain 3 επιστρέφει κι αυτό, γιατί εδώ η γιορτή είναι μια πράξη αγωνιστική και η τέχνη, μέσο για κοινωνική αλλαγή, στο editorial της εβδομάδας 29 Νοεμβρίου - 5 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Ηρακλής Μοσκώφ, ο Εθνικός εισηγητής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, συνομιλεί με την Άννα Ρούτση για το εργασιακό trafficking, με αφορμή το Φεστιβάλ Break The Chain 3, που πραγματοποιείται στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2017.

Το φεστιβάλ Break the Chain, επιστρέφει, 1 & 2 Δεκεμβρίου και αναζητά εθελοντές που επιθυμούν να γίνουν πρεσβευτές τους μηνύματος «Μη μένεις αμέτοχος. Σπάσε την αλυσίδα της εκμετάλλευσης».

Φωτογραφίες από τη δεύτερη διοργάνωση της εκστρατείας κατά της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο στο φεστιβάλ «Break The Chain 2», που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη.

Μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουμε τα πως και τα γιατί της εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπων από άνθρωπο παρουσιάζονται στην ομιλία «Αντιμέτωποι με την πραγματικότητα & τις ευθύνες μας», την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στο Free Thinking Zone.

Η Άννα Ρούτση μιλά με τη σκηνοθέτη Γιολάντα Μαρκοπούλου, τη φωτογράφο Andrea Motta και τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων για το trafficking και για την τέχνη που φωτίζει αλλά και που δυσκολεύει, για το κατεστημένο και την ευδαιμονία της απενοχοποίησης.

Με αφορμή το Φεστιβάλ Break the Chain, η Άννα Ρούτση μίλησε με τον Ηρακλή Μοσκώφ, επικεφαλής του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, και τους φορείς Praksis & Solidarity Now, για το φαινόμενο του trafficking στην Ελλάδα.

Tην Τετάρτη 29 Απριλίου στην αίθουσα Γ. Κρανιδιώτη του Υπουργείου Εξωτερικών, η CMT Προοπτική σε συνεργασία με την PRAKSIS διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Πορνεία και Trafficking στην Ελλάδα».

Ο Ηρακλής Μοσκώφ γράφει για το human trafficking, την εμπορία ανθρώπων που καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πλήττει με βάναυσο τρόπο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ αποφέρει τεράστια έσοδα στο οργανωμένο έγκλημα.

Στις 18 Οκτωβρίου με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα Καταπολέμησης του Trafficking πραγματοποιείται μια έκτακτη παράσταση του έργου "Αόρατη Όλγα" στις 19.30 στο θέατρο Θησείον. Κερδίστε προσκλήσεις.

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 και ώρα 15.30 διοργανώνεται ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με στόχο την πληροφόρηση, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του, σχετικά με το θέμα της ανθρώπινης εμπορίας.