Ένας θεσμός που δημιουργήθηκε από την εμφανή ανάγκη της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής για προβολή και ανάδειξη αξιόλογων θεατρικών παραστάσεων νέων καλλιτεχνών και ομάδων που διαθέτουν ταλέντο και όρεξη για δημιουργία, αλλά στερούνται τα απαραίτητα επικοινωνιακά και πρακτικά εργαλεία για να στηρίξουν τη δουλειά τους. Σκοπός του είναι η στήριξη και προαγωγή της σύγχρονης ελληνικής θεατρικής παραγωγής, με άξονες την καινοτομία, τον πειραματισμό και τη δημιουργικότητα.

Προηγούμενες Εκδηλώσεις

26 Οκτ 2011

Το Perform in Art παρουσιάζει μια χιουμοριστική και με βαθιά νοήματα παράσταση την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Dunkel στις 22.30

12 Οκτ 2011

Το Perform in Art συναντά τη Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία με το έργο της Μαρίας Λαϊνά, Το Νόημα, που παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού αναλογίου από τους σπουδαστές της δραματικής σχολής «δήλος» - Δήμητρα Χατούπη, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Γεωργίας Μαυραγάνη.

12 Οκτ 2011

To δεύτερο Perform in Art Event πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 21:30 στο Fox Trot με ελεύθερη είσοδο.

17 Ιουν 2011

Ένα ακόμη event του «Perform in Art» με αφορμή την παράσταση Καταλόγια από το ‘Θέατρο Κύκλος’. Σας προσκαλούμε σε μια θεατρική αναπαράσταση ελληνικών παραλογών, ένα δρώμενο με τη συμμετοχή κούκλας. Ιστορίες που δε έχουν συγγραφέα, αλλά γεννήθηκαν μέσα από αφηγήσεις πραγματικών γεγονότων και πήραν τη μορφή ποιήματος και μεταδόθηκαν από στόμα σε στόμα.

11 Απριλίου - 05 Μαΐου 2011

Συνεχίζοντας την έρευνά τους για ένα νέο οπτικοακουστικό αλφάβητο, οι Erasers επανα-κινηματογραφούν το Repulsion του Roman Polanski.

14 Φεβ 2011

Στο πλαίσιο του 8ου event του «Perform in Art» και με αφορμή την παράσταση "Ο θρίαμβος του έρωτα" του Μαριβώ, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε μια «εξαιρετικά δυσάρεστη κωμωδία» από την ομάδα Theater- Ψιθέα.

19 Ιανουαρίου - 24 Φεβρουαρίου 2011

Η θεατρική ομάδα «Παπαλάνγκι» παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο της Σερβίδας Milena Bogavac "Aγαπητέ μπαμπά" στο Θέατρο φούρνος από τις 19 Ιανουαρίου.

20 Νοεμβρίου - 19 Φεβρουαρίου 2011

Μετά από τις παραστάσεις Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα, Από ΄δω και πέρα μόνο Happy end και Ρέκβιεμ η Γεωργία Μαυραγάνη παρουσιάζει, για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά στο χώρο του ελculture, την παράσταση Εύθραυστο- Ένας απολογισμός.

18 Νοε 2010

Στο πλαίσιο του 5ου event του «Perform in Art» σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε μαζί μας σε ένα θεατρικό …Νησί με παρέα τη νέα, ανήσυχη και πολλά υποσχόμενη θεατρική ομάδα βλακlist.

05 Νοεμβρίου - 28 Ιανουαρίου 2011

Η θεατρική ομάδα «Η ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» παρουσιάζει από τις 5 Νοεμβρίου την παράσταση "Ως το τέλος" στο νεοκλασικό κτήριο του ελculture.gr

16 - 25 Οκτωβρίου 2010

Η «Περίεργο Σαλάχι Α.Ε.» του Χρήστου Πολυμενάκου παρουσιάζει από τις 18 έως τις 25 Οκτωβρίου στο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Studio – Artistic Residency Centre τα έργα "Αυτό δεν είναι το Σώμα Μου" και "Magic Carpet Designing".

08 Οκτ 2010

20 εικόνες, 20 δευτερόλεπτα για κάθε εικόνα, 6,5 λεπτά για κάθε μια από τις 10 παρουσιάσεις… ένα PechaKucha Νight έρχεται από το elculture.gr να δημιουργήσει «θόρυβο» και «ομιλίες» στην ανήσυχη πόλη της Θεσσαλονίκης (το pechakucha σημαίνει στα γιαπωνέζικα «μπίρι-μπίρι»).

28 Σεπ 2010

Στο πλαίσιο του νέου θεσμού «Perform in Art», που έχει ως βασικό στόχο τη στήριξη της σύγχρονης «ανήσυχης» θεατρικής δημιουργίας, διοργανώνεται 4ο event, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου σε ανοιχτό χώρο, στον πεζόδρομο της Μιλτιάδου 18, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

12 Ιουλ 2010

Η Γεωργία Μαυραγάνη στις 12 Ιουλίου παρουσιάζει στο 6 D.O.G.S., στο πλαίσιο του «Perform in Art», μια από τις πιο επιτυχημένες bar-theatre-performances των τελευταίων ετών το "Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μενα".

10 Ιουν 2010

Στο πλαίσιο του νέου θεσμού “Perform in Art”, η ομάδα Oper(O) παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 10 Ιουνίου σε έναν πεζόδρομο με φόντο ένα νεοκλασικό κτίριο, αποσπάσματα από δύο όπερες (Κάρμεν του Μπιζέ και Τραβιάτα του Βέρντι) σε μια βραδιά.

09 Απριλίου - 06 Ιουνίου 2010

«Η Νέα Τάξη Πραγμάτων», μια ανατρεπτική site specific παράσταση, παρουσιάζεται από τους Fresh Target Theatre Ensemble στο 2ο Υπόγειο Γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από τις 9 Απριλίου του 2010.

"Perform in Art"

Θα ήταν εξαιρετικά μεγάλη παράλειψη αυτής της στήλης να μην αναφερθεί στη «μεταμόρφωση» της Θεσσαλονίκης το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, με αφορμή την εμπνευσμένη πρωτοβουλία «Η Θεσσαλονίκη αλλιώς... ένα αστικό πείραμα για μια διαφορετική πόλη», που διοργάνωσε το περιοδικό «Παράλλαξη» για τα 20ά του γενέθλια…

Το Perform in Art είναι ένας νέος θεσμός που δημιουργήθηκε από την εμφανή ανάγκη της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής για προβολή και ανάδειξη αξιόλογων θεατρικών παραστάσεων νέων καλλιτεχνών/ομάδων, που διαθέτουν ταλέντο και έχουν όρεξη για δημιουργία αλλά πολλές φορές δεν έχουν τα απαραίτητα επικοινωνιακά και πρακτικά εργαλεία για να υποστηρίξουν τη δουλειά τους.