Ένα project που δημιουργήθηκε από τη διάθεση να έρθουν κοντά τεχνολογία και πολιτισμός όταν στις αρχές του 2009 άρχισε να διαφαίνεται έντονα η τάση ότι το κινητό θα “αποτελέσει” προέκταση του χεριού μας. Έτσι, τo 2009 δημιουργήθηκε το Shoot_it, mobile festival ταινιών μικρού μήκους γυρισμένες με κινητό τηλέφωνο και με σκοπό να αξιοποιήσει με δημιουργικό τρόπο την τεχνολογία.

Από πολύ νωρίς ο θεσμός απέκτησε σημαντικές συνεργασίες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και συνεχείς διακρίσεις. Κάθε χρόνο, οι καλύτερες συμμετοχές του, προβάλλονται και διαγωνίζονται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και τα Hong Kong Mobile Film Awards.

Σταδιακά το shoot_it αγκάλιασε και το είδος του animation που ανταποκρίνεται στην οθόνη του κινητού. Η κριτική επιτροπή, γνώριμα πρόσωπα από το χώρο του κινηματογράφου, της φωτογραφίας και της τεχνολογίας, κατά τη διάρκεια αξιολόγησης εξετάζει την ικανότητα του διαγωνιζόμενου να περάσει το μήνυμά του μέσω της οθόνης του κινητού.

Τα τελευταία χρόνια, το shoot_it, στο πλαίσιο του creative mobile thinking, αποτελεί σημαντική δεξαμενή ιδεών για facebook activations και social media practices γενικότερα.

Προηγούμενες Εκδηλώσεις

06 Φεβ 2012

Το 3ο φεστιβάλ shoot_it σας προσκαλεί στην απονομή των βραβείων διαγωνισμού εικόνας τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30 στη Μικρή Αίθουσα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

06 Μαρ 2013

Το Shoot_it Festival σας προσκαλεί στην 4η απονομή των βραβείων για τον «Διαγωνισμό Εικόνας και Βίντεο μέσω κινητού τηλεφώνου», την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 20.30 στο Booze Cooperativa Upstairs, με ελεύθερη είσοδο!

23 Σεπ 2011

To shoot_it Mobile Film Festival συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία του με το 17o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x, ένα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

24 - 26 Σεπτεμβρίου 2010

To shoot_it Mobile Film Festival συνεργάζεται με το 16o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x, ένα από τα πιο σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

"Shoot_it"

Ο φετινός νικητής του Shoot_it, Αλέξανδρος Αποστολάκης, μιλάει στο ελculture με αφορμή το σουρεαλιστικό animation του, με θέμα την εξέλιξη της αγάπης.

Το ελληνικό φεστιβάλ φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους, shoot_it, έφυγε από τα Hong Kong International Mobile Film Awards με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία animation για το "1,2 million children" της Έφης Παππά, και το best smartphone award για το "Last Minute" του Maksymilian Ceroń.

Η δημιουργός του animation «1,2 εκατομμύρια Παιδιά», Έφη Παππά, που επιλέχθηκε από τα Hong Kong International Mobile Film Awards, μετά από τη συμμετοχή της στο φεστιβάλ shoot_it, μιλάει στο ελculture.gr.

Τις απόκριες υποδέχεται η σελίδα Facebook της Γερμανός μέσα από το φεστιβάλ εικόνας Shoot_it και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες μέχρι τις 2 Μαρτίου δημιουργώντας μια θεματική ιστορία ενώ κερδίζουν απίθανα δώρα.

Το νεανικό φεστιβάλ εικόνας Shoot_it συνεχίζεται και καλεί τους χρήστες να συμμετάσχουν στην πιο όμορφη ιστορία από φωτογραφίες χρησιμοποιώντας την κάμερα από το Smartphone ή το tablet.

Μέχρι το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, γίνονται δεκτές οι συμμετοχές ταινιών μικρού μήκους για το shoot_it festival που επιστρέφει για 5η χρονιά με φετινό του θέμα το human trafficking.

Το 2ο Shoot_It Workshop για την τέχνη του mobile shooting είναι γεγονός και πραγματοποιείται την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στις 18.00.

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το workshop φωτογραφίας και βίντεο του Shoot_it.

Το πρώτο Shoot_It Workshop είναι γεγονός και πραγματοποιείται την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στο χώρο τέχνης METApolis στην Αθήνα, στις 18.00.

Ανακοινώθηκαν οι νικητές της πρώτης φάσης στο διαγωνιστικού μέρος του φεστιβάλ εικόνας με χρήση κάμερας κινητού τηλεφώνου.

Το 3ο φεστιβάλ shoot_it σας προσκαλεί στην απονομή των βραβείων διαγωνισμού εικόνας τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30 στη Μικρή Αίθουσα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.