Ελισάβετ Κατσαμάκη: “Portraits and figures of light” στο Casa do Brasil

Ελισάβετ Κατσαμάκη

Η αληθινή ζωή στις φαβέλες και η ονειρική εικόνα των παραλιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο

Η Πρεσβεία της Βραζιλίας της Αθήνας παρουσιάζει την φωτογραφική έκθεση “Portraits and figures of light”, της φωτογράφου Ελισάβετ Κατσαμάκη στο Casa Do Brazil.

Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στο Casa Do Brasil στις 19:00. Η έκθεση θα παραμένει ανοικτή στο κοινό μέχρι και τις 6 Απριλίου (10:00 – 17:00).

 Ελισάβετ Κατσαμάκη

Η Ελισάβετ Κατσαμάκη σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Άγιου Ανδρέα στην Σκωτία και Διεθνή Πολιτική Οικονομία στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στα χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο πριν να κάνει στροφή στον κόσμο της μόδας το 2008, όπου συνεργάστηκε για σχεδόν μία δεκαετία ως μοντέλο με πολυάριθμους καταξιωμένους φωτογράφους μόδας όπως ο Bruno Bisang, ο Kristian Schuller, ο Amedeo Turello και ο Settimio Benedusi στο Μιλάνο, το Παρίσι, το Μόναχο, το Μόντε Κάρλο και άλλες πόλεις της Ευρώπης.

 Ελισάβετ Κατσαμάκη

Το πάθος της για την φωτογραφία ξεκίνησε από τα εφηβικά της χρόνια, αλλά ήταν τo 2014 στο Παρίσι που ξεκίνησε το όνειρό της να φωτογραφίσει τον κόσμο. Το 2015 ταξίδεψε στην Βραζιλία όπου φωτογράφισε τους κατοίκους του Ρίο και το 2017 πραγματοποίησε την πρώτη της φωτογραφική έκθεση στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου υπό την αιγίδα της Βραζιλιάνικης πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου, αφιερωμένη στους κατοίκους της φαβέλας Σάντα Μάρτα. Η Ελισάβετ είναι αυτοδίδακτη φωτογράφος και μέλος της λέσχης Ανεξάρτητης Φωτογραφίας του Λονδίνου.

 Ελισάβετ Κατσαμάκη

Λίγα λόγια για την έκθεση
«Τα πορτρέτα και οι φιγούρες του φωτός»

«Τα Πορτρέτα και οι Φιγούρες του Φωτός», είναι μία εκλεπτυσμένη ματιά στο πως οι αντιξοότητες και o εορτασμός συνθέτουν την Βραζιλιάνικη ψυχή».

Εντουάρντο Ντος Σάντος
Πρέσβης της Βραζιλίας για το Ηνωμένο Βασίλειο

 Ελισάβετ Κατσαμάκη

«Τα πορτρέτα και οι φιγούρες του φωτός» είναι μία φιλανθρωπική φωτογραφική έκθεση που έχει στόχο να υπογραμμίσει το νόημα της ζωής, το φως και τις σκιές της, και μέσα από αυτήν την αντίθεση να αναδείξει την ικανότητα της ανθρώπινης ψυχής να βρίσκει τα φτερά της μακριά από τον υλισμό.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στους Βραζιλιάνους, για την ικανότητά τους να ανακαλύπτουν πάντα το χρωματιστό ουράνιο τόξο μετά την βροχή, και στοχεύει στην αφύπνιση της κοινωνικής και πνευματικής συνείδησης προς την αναζήτηση της ευτυχίας.

 Ελισάβετ Κατσαμάκη

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στην Βραζιλία και χωρίζονται σε δύο μέρη: την αληθινή ζωή στις φαβέλες, και την ονειρική εικόνα των παραλιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Μέσα από ένα ταξίδι στις κοινωνικο-οικονομικές πτυχές μίας χώρας που χαρακτηρίζεται από ανισότητα, ο παρατηρητής βρίσκει έκπληκτος μία ασύγκριτη αίσθηση ευτυχίας, ζεστασιάς, και βαθιάς χαράς για ζωή, προερχόμενη όχι από υλική αφθονία, αλλά από ένα άσβεστο πάθος για ζωή, μία φιλοσοφία που έχει τις ρίζες της σε έναν απλό τρόπο σκέψης, αυτόν της γενναιοδωρίας και της αγάπης. Σε αντίθεση με το περίπλοκο ταξίδι της Ευρώπης να βρει το φως, οι Βραζιλιάνοι μέσα από τις αντιξοότητες και τις σκιές, χορεύουν ως το φως με ένα χαμόγελο και μία μελωδική ομορφιά που πηγάζει εκ των έσω.

 Ελισάβετ Κατσαμάκη

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

  1. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ζωή της φωτογράφου….πολύπλευρη…περιμένω να δω την έκθεση πουντομκείμενο που την συνοδεύει με προκαλεί να την επισκεφτώ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.