«Η ιστορικός – συγγραφέας Λένα Διβάνη σκιαγραφεί το «ψυχολογικό προφίλ» της Ελλάδας στο διάβα της ιστορίας με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Η χώρα μας δεν έγινε διάσημη μόνο για την εφεύρεση της δημοκρατίας αλλά και για την κλίση της στο vivere pericolosamente. Αν και ισορροπεί ανησυχητικά συχνά στην κόκκινη γραμμή της ολοσχερούς καταστροφής, κάνει αιφνιδίως ένα άλμα και προσγειώνεται σε σταθερό έδαφος.

Θα αναλύσουμε δύο εμβληματικές τέτοιες στιγμές: την καταστροφή στον πόλεμο του 1897, που έφερε στη χώρα την “Τρόικα” της εποχής αλλά κατέληξε στον θρίαμβο του διπλασιασμού της Ελλάδας από τον Βενιζέλο, και τον εμφύλιο του 20ού αιώνα, που κατέληξε στην ανοικοδόμηση της δεκαετίας του ‘60… ένα ιλαροτραγικό ταξίδι στον χρόνο με μότο κλεμμένο από τον Χαρίλαο Τρικούπη: “Η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει”.»

Διαβάστε περισσότερα για τις ομιλίες της Πύρνας στο https://www.pyrna.gr/omilies

Όλο το νέο silver πρόγραμμα της πολιτιστικής εταιρίας ΠΥΡΝΑ είναι διαθέσιμο στο www.pyrna.gr, με συνεχείς ενημερώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΠΥΡΝΑ: Κοκκιναρά 43, Κηφισιά, καθημερινά εκτός Τετάρτης, 10:00-14:00 & 17:00-19:00, τηλ. 2106230913, fax: 2106232141, email: pyrnanet@otenet.gr.