Το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας σε συνεργασία με το Video Art Μηδέν παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 ένα αφιέρωμα στην Ελληνική βιντεοτέχνη.

Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει με μια διάλεξη για την ιστορία και την εξέλιξη της βιντεοτέχνης στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν προβολές έργων σύγχρονης βιντεοτέχνης από γνωστούς και νέους Έλληνες καλλιτέχνες, με ομιλήτρια- επιμελήτρια την καλλιτεχνική διευθύντρια του Video Art Μηδέν, Γιούλα Παπαδοπούλου.

Πρόκειται για μια ενότητα ελληνικής βιντεοτέχνης, η οποία συγκεντρώνει εικαστικά έργα που σχολιάζουν σιωπηρά αλλά αιχμηρά την ανθρώπινη ύπαρξη, μέσα από δυνατές συμβολικές εικόνες και μινιμαλιστικές δράσεις.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Video Art Μηδέν για την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής βιντεοτέχνης στο εξωτερικό, η ίδια ενότητα θα ταξιδέψει στις αρχές Απριλίου στην Τενερίφη, όπου θα παρουσιαστεί στο Espacio Enter, ένα μεγάλο φεστιβάλ για τις ψηφιακές τέχνες και τα νέα μέσα, που λαμβάνει χώρα στο TEA-Tenerife Espacio de las Artes (2-7 Απριλίου 2019) και φιλοξενεί επιλογές από πολλές σημαντικές και ιστορικές διοργανώσεις, όπως, μεταξύ άλλων, η Ars Electronica και η Art Futura.