Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απριλίου στον «Ελληνικό Κόσμο»

Σαββατοκύριακα με «εναλλακτικές λύσεις» ψυχαγωγίας και συμμετοχικής δημιουργίας

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

για παιδιά προσχολικής ηλικίας

(3 έως 5 ετών με τους γονείς τους)

 

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

 Ο αέρας ο παιχνιδιάρης

Είναι το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού. Τον αισθανόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε. Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα μας οδηγήσουν σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του.

Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο υποδέχεται γονείς και παιδιά για να τους γνωρίσει με έναν καινούριο αόρατο φίλο, τον Αέρα.  Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του.

 

 

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα τα κουλουράκια είναι τρέλα

Πριν από πολλά πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς. Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και τη γοητευτική κανέλα. Μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας. Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα.

Ακολουθούμε την πορεία του σιταριού από το χωράφι στην κουζίνα μας. Αξιοποιώντας αυτό τον πολύτιμο καρπό της φύσης, μπορούμε να δημιουργήσουμε γευστικές λιχουδιές.

 

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

 Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι

«Απ’ το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκκαλο πετιέται». Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς.

Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιόλαδου, οι ευεργετικές ιδιότητες του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα δημιουργικών, ώστε να ανακαλύψουμε το πολύτιμο δέντρο της Ελληνικής Γης.

 

 

 

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού

 

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Η Γέννηση του Κόσμου … σ’ Ανατολή και Δύση

Τι πίστευαν οι λαοί για τη δημιουργία του Κόσμου; Στη μυθολογία της Ινδίας συναντάμε τον Βραχμά, στους ιθαγενείς της Αμερικής την ένωση του Ουρανού και της Γης, στην Ελλάδα τον Κρόνο. Μια διαδρομή σε όλο τον πλανήτη, αποκαλύπτει γνωστούς και άγνωστους μύθους για τη γέννηση του κόσμου.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου σεργιανίζουμε σε ολόκληρη την υφήλιο για να ανακαλύψουμε την μυθοπλασία που επινόησαν οι άνθρωποι σε κάθε γωνιά της για τη δημιουργία του κόσμου.

Για παιδιά νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού

 

 

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

 «Φουρτούνες» στον Όλυμπο

Συναγερμός σήμανε στον Όλυμπο. Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά τσακώνονται, πιο πέρα η Ήρα με την Αφροδίτη. Να και ο Απόλλωνας με τον Ερμή. Μα, πού είναι ο Δίας να επαναφέρει την τάξη; Θα βοηθήσετε τους θεούς να λύσουν τις διαφορές τους;

Οι διαμάχες ανάμεσα στους Θεούς του Ολύμπου σύμφωνα την ελληνική Μυθολογία υπήρξαν συχνό φαινόμενο, διαμάχες που δημιούργησαν ιστορίες με ιδιαίτερη αγωνία και σασπένς. Μια σειρά παιχνιδιών μας οδηγούν στο να ανακαλύψουμε τις ιστορίες εκείνες που άλλαξαν την πορεία της Μυθολογίας.

Για παιδιά νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού

 

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Πού’ ντο, πού’ ντο το αυγό;

Ποιος έκρυψε τα κόκκινα αυγά; Ένα γράμμα θα βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου. Τίποτα όμως, δεν είναι εύκολο.

Πάσχα και τα αυγά έχουν την τιμητική τους. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο κέφι και διασκέδαση με πρωταγωνιστές τα παιχνίδια και τα πασχαλινά αυγά.

 

Για παιδιά νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

4 €
- 8,50 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.