”EMBRACE”: Η νέα ατομική έκθεση του Θωμά Τουρναβίτη στη Myró Gallery

Myró Gallery - Θωμάς Τουρναβίτης

«Συνθέτω πορτρέτα που αρνούνται τη στατική. Η ζωγραφική μου αγκαλιάζει τον άνθρωπο στον κόσμο της κίνησης»

30 Σεπτεμβρίου 2021
- 9 Οκτωβρίου, 2021

Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Θωμά Τουρναβίτη, στον χώρο του Main Hall. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19:30. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 9 Οκτωβρίου.

Ο Θωμάς Τουρναβίτης γράφει: «Συνθέτω την πάλη, σύνθεσης και αποσύνθεσης. Συνθέτω πορτρέτα που αρνούνται τη στατική. Η ζωγραφική μου αγκαλιάζει τον άνθρωπο στον κόσμο της κίνησης.»

Myró Gallery - Θωμάς Τουρναβίτης

Myró Gallery - Θωμάς Τουρναβίτης

Η ενιαία φορά των αντιθέσεων στο χώρο και η ιδέα της συνεχούς αλλαγής της κίνησης, πηγάζουν από το νόμο του σύμπαντος. Στη σειρά ”EMBRACE”, τα παραπάνω αγκαλιάζουν τη χρωματική παλέτα που είναι εκτεθειμένη στο ελληνικό φως, γεννώντας εφορική αρμονία. Επιλεγμένες τροχιές και σημεία σχηματίζουν πρόσωπα μέσα στο πρόσωπο, τόπους μέσα στο τόπο, στιγμές μέσα στη στιγμή. Απεικονίζουν τη τραγικότητα των εσωτερικών συγκρούσεων του ατόμου και αποδίδουν την ποικιλία των διακυμάνσεων της συνείδησης του με μορφές που εντυπωσιάζουν. Η σκληρότητα της φιγούρας δεν έχει σχέση με την απωθητική εξέγερση, με συνέπεια η γραφή να μιλάει στα όρια μιας πραγματικότητας στο κόσμο της κίνησης.

Myró Gallery - Θωμάς Τουρναβίτης

Myró Gallery - Θωμάς Τουρναβίτης

Ο Θωμάς Τουρναβίτης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Φοίτησε στο εργαστήρι του γλύπτη Νίκου Στέφου (1997-1999). Αποφοίτησε το 2005 από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Ντέρμπι (Ηνωμένων Βασίλειο) με BA (DP). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολή Philharmonie στο Βερολίνο (Γερμανία 2006). Εργάστηκε ως καθηγητής σημειολογίας στο Δ.ΙΕΚ Βόλου και ως δάσκαλος  Καλλιτεχνικών σε ιδιωτικά και δημόσια δημοτικά (2008-2010). Στο ιστορικό του έχει πλέον περί των 33 ατομικών εκθέσεων και έχει συμμετάσχει  σε περισσότερες από 130 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Μελβούρνη, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Παρίσι, Μόναχο, Μονπελιέ, Βιέννη, Μπουσάν, Ζυρίχη, Μπρατισλάβα, Ζάγκρεμπ, Λευκωσία, Αθήνα, Σαράγεβο και αλλού. Ζει και εργάζεται στο studio T T στο Πήλιο.

Myró Gallery - Θωμάς Τουρναβίτης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στις 19:30
Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου – Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021
Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.