Σε μια “ολιστική” αντιμετώπιση τέχνης-εκπαίδευσης-ψυχαγωγίας-καθημερινότητας το E.M.M.A. soundtrack συνεχίζει τις επιτυχείς διοργανώσεις των δυο τελευταίων ετών. Με εφαλτήριο τη μουσική, αγκαλιάζει και συνδέει διαφορετικούς τομείς από τον ευρύτερο χώρο του κινηματογράφου.

Φοιτητές, σπουδαστές, συνθέτες, ερμηνευτές, σκηνοθέτες, sound designers, παραγωγοί καθώς και άνθρωποι των τεχνών δημιουργούν από κοινού με τους συμμετέχοντες αλλά και το ευρύτερο κοινό ένα διαδραστικό χώρο ανταλλαγής ιδεών.

Διακεκριμένες προσωπικότητες με διεθνή εμβέλεια ανταλλάσσουν μουσικές εμπειρίες, απόψεις, δίνουν σεμινάρια και συναυλίες αναδεικνύοντας έτσι τη σχέση και τις αλληλεπιδράσεις της μουσικής, της εικόνας, του ήχου, της ερμηνείας αλλά και τον ιδιαίτερο ρόλο τους στη ζωή μας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Project 5 soundtracks για 1 ταινία

Τέσσερις νέοι συνθέτες-φοιτητές από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Κινηματογράφου καλλούνται να συνθέσουν πρωτότυπα soundtracks για μια ταινία μικρού μήκους των φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Τα soundtracks θα ηχογραφηθούν, θα παρουσιαστούν και θα σχολιαστούν στα εργαστήρια και τα σεμινάρια του e.m.m.a. soundtrack.

Η διαδικασία της ηχογράφησης θα είναι ως workshop aνοιχτή στους συμμετέχοντες.

Project γράψε το δικό σου soundtrack!

Σας προσκαλούμε να γράψετε τα δικά σας soundtracks για την ταινία μικρού μήκους του Κωνσταντή Φραγκόπουλου, Contract . Ένα από αυτά θα επιλεγεί και ο δημιουργός του θα συμμετέχει στο project 5 soundtracks για 1 ταινία της επόμενης χρονιάς. Όλα τα soundtracks που θα σταλούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας. Την ταινία μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://vimeo.com/35325117 .

Project Πείραμα για το Ηχητικό Σύμπαν της Κινηματογραφικής Ετερογένειας του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. οργανώνει ένα πείραμα, κάνοντας πράξη τις δυνατότητες της κινηματογραφικής ετερογένειας ως προς το ηχητικό σύμπαν. Σε αυτό συμμετέχουν φοιτητές του μαθήματος Σκηνοθεσίας 3ου έτους, κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012, υπό την επίβλεψη της Αντουανέττας Αγγελίδη (σκηνοθεσία) και με τη συνεργασία του Χρήστου Γούσιου (sound design). Το πείραμα συνίσταται σε τέσσερεις διαφορετικές προτάσεις ηχητικού σχεδιασμού, πάνω στο ίδιο υλικό εικόνων (ενός εκάστου φοιτητή): την πρώτη φορά με έμφαση στο λόγο, τη δεύτερη φορά με έμφαση στους θορύβους, την τρίτη φορά με έμφαση στη μουσική και την τέταρτη φορά σε απόλυτη σιωπή. Στόχος είναι τα αποτελέσματα του πειράματος να ανακοινωθούν σε σχετική παρουσίαση στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Δράσεις τις Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου οργανώνει στο πλαίσιο του e.m.m.a. soundtrack τις παρακάτω δράσεις:

1/ Διάλεξη του πιανίστα-συνθέτη Χρίστου Παπαγεωργίου

2/ Στρογγυλό τραπέζι sound designers: Κέναν Ακάουι, Πάνος Βουτσαράς, Ιωάννα Σπηλιωπούλου

3/ Στρογγυλό τραπέζι σκηνοθετών: Γιάννης Οικονομίδης, Τάσος Μπουλμέτης, Κατερίνα Πατρώνη, Εύα Στεφανή

Σεμινάρια-workshops

Οι συνθέτες Τrevor Jones και Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο βραβευμένος με Oscar location sound recordist R. Beckett και ο sound designer Larry Sider θα δώσουν μια σειρά από σεμινάρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις.

Συναυλίες

Συναυλίες με κινηματογραφική μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου (29/6, 20.30) και του Trevor Jones (30/6, 20.30), με τη συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ.