Το Adagio, για πρώτη φορά φέτος, γίνεται ψηφιακό και φέρνει κοντά σας Έλληνες καλλιτέχνες που ενώνουν, στις διαδικτυακές εμφανίσεις τους για το Μέγαρο, μουσικές της Δύσης και της Ανατολής, γραμμένες για το Θείο Πάθος και την Ανάσταση. Στο δεύτερο streaming για το φετινό Πάσχα, το Σύνολο Ex Silentio, που ειδικεύεται στην παλαιά μουσική και στην ιστορική ερμηνεία, παρουσιάζει μπαρόκ έργα σε όργανα εποχής ή πιστά αντίγραφά τους. Τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου στις 20:30, η Θεοδώρα Μπάκα (μετζοσοπράνο), η Φανή Βοβώνη και η Άντζυ Κασδά (μπαρόκ βιολί), ο Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος (μπαρόκ τσέλο), ο Πάνος Ηλιόπουλος (τσέμπαλο) και ο Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο, μουσική διεύθυνση) μας συστήνουν –ή μας ξαναθυμίζουν– μικρά αριστουργήματα του προκλασικού φωνητικού και ενόργανου ρεπερτορίου με την υπογραφή σπουδαίων μουσουργών στο πλαίσιο της συναυλίας τους «Εν ωδαίς μεγαλύνομεν».

Εν ωδαίς μεγαλύνομεν

Στο πρόγραμμα της βραδιάς, που είναι προσαρμοσμένο στις ημέρες και στο κλίμα του Πάσχα, αναδεικνύονται σπάνια μπαρόκ έργα δίπλα σε δημοφιλείς συνθέσεις εκείνης της εποχής: κοντσέρτα δωματίου του Francesco Mancini (1672-1737) και του Antonio Vivaldi (1678-1741), μουσική δωμάτιου των Johann Sebastian Bach (1685-1750), Heinrich Ignaz Franz Biber (1644-1704) και Henry Purcell (1659-1695). Εκτός από οργανικές συνθέσεις, θα ακουστούν επίσης θρησκευτικές άριες του Antonio Caldara (1670-1736), του Georg Philipp Telemann (1681-1767), του Georg Friedrich Händel (1685-1759) και του H. Purcell.

Εν ωδαίς μεγαλύνομεν

Η συναυλία του Συνόλου παλαιάς μουσικής Ex Silentio μεταδίδεται από το site, το facebook και το κανάλι του Μεγάρου στο YouTube. Θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες για 48 ώρες από την ημέρα μετάδοσής της.

Ο κύκλος των streamings για το φετινό Πάσχα, στο πλαίσιο του Adagio και του Megaron Online, ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Τρίτη 27/4 με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τις αδελφές Βουγιουκλή σε μια συναυλία αφιερωμένη σε μοιρολόγια της Μεσογείου για το θρήνο και τη λύτρωση. Τους πλαισιώνουν οι μουσικοί: Δημήτρης Οικονομάκης (ενορχήστρωση, μπάσο), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα) και Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα). Στον σχεδιασμό ήχου, ο Γιάννης Παξεβάνης.