«Ένα Αλλιώτικο Καλοκαίρι»: Το παιδικό έργο του Μάικ Κένι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Ένα Αλλιώτικο Καλοκαίρι»: Μία παιδική παράσταση με θέμα την απώλεια

Πραγματεύεται το θέμα της απώλειας και των αλλαγών στη ζωή

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει την παιδική σκηνή του με το έργο Ένα Αλλιώτικο Καλοκαίρι του Βρετανού συγγραφέα για παιδιά Μάικ Κένι.

Πρόκειται για ένα ποιητικό έργο το οποίο πραγματεύεται το θέμα της απώλειας, των αλλαγών στη ζωή και το πως η συμφιλίωση με τις αλλαγές αυτές μας επαναπροσδιορίζουν. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004 από το θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Ένα Αλλιώτικο Καλοκαίρι

Κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού η Έλλη πάει διακοπές, στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς κοντά στη θάλασσα. Το φετινό καλοκαίρι όμως, είναι αλλιώτικο από τα προηγούμενα. Η Έλλη φτάνει στο εξοχικό και ανακαλύπτει πως η γιαγιά της δεν είναι εκεί. Ο παππούς δεν μπορεί να βρει τις λέξεις, για να της πει, που έχει πάει η γιαγιά. Έτσι ο παππούς εφευρίσκει έναν φανταστικό κόσμο για να μπορέσει να εξηγήσει στην εγγονή του, την απουσία της γιαγιάς. Όμως γιατί η γιαγιά άφησε πίσω την ομπρέλα της; Και τώρα ποιός θα φτιάξει το περίφημο κέικ της; Και το κυριότερο πως θα βλέπει χωρίς τα γυαλιά της;

Ένα Αλλιώτικο Καλοκαίρι

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Σήμερα, στις τσιμεντένιες πόλεις μας και μακριά από τη φύση, όπου τα παιδιά είναι αποσυνδεδεμένα με τον φυσικό κύκλο της ζωής, το θέμα της απώλειας παραμένει ένα μεγάλο ταμπού. Το έργο του Μαικ Κενι, θυμίζει μινιμαλιστική παρτιτούρα. Εικόνες από την κοινή ζωή του παππού και της Ελλης στις καλοκαιρινές διακοπές , στα μάτια του θεατή επαναλαμβάνονται κάθε τόσο σαν μικρά τελετουργικά, όπως τα κύματα της θάλασσας. Όμως σε κάθε εικόνα κάθε φορά κάτι μικρό και ανεπαίσθητο αλλάζει. Κάτι μικρό που μας προετοιμάσει για την συνειδητοποίηση. Αυτή που προκαλεί η μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας ,η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.»

Μάρθα Κλουκίνα, Σεπτέμβριος 2019

Χριστουγεννιάτικες Δράσεις

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Ευχών

«Στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τους μικρούς μας θεατές. Τα στολίδια του δέντρου είναι οι ευχές των παιδιών. Κοντά μας για την εμψύχωση αυτής της δραστηριότητας θα έχουμε τη Δόμνα Ζαφειροπούλου από τις “Μαγικές Σβούρες”, τη Μάγδα Ζήνδρου από το “Κάθε μέρα Γονείς”, τη συγγραφέα Αγγελική Λάλου και την Αμέρισσα Μπάστα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.»

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

«Φέτος το γράμμα στον Άγιο Βασίλη γίνεται με μια μικρή αλλαγή! Μικροί και μεγάλοι γράφουμε όχι τι δώρο θέλουμε από τον Άγιο Βασίλη αλλά τι δώρο θέλουμε να του δωρίσουμε»

Χριστουγεννιάτικες Κολώνιες

«Σας αποχαιρετούμε με το Χριστουγεννιάτικο έθιμο “Κολώνιες” από την Κεφαλλονιά»

Συντελεστές

Στο ρόλο του Παππού ο Χάρης Τσιτσάκης /Στο ρόλο της Έλλης η Αγγελική Φράγκου

Συγγραφέας: Μάικ Κένι
Μετάφραση: Κωστής Σκαλιόρας
Σκηνοθεσία: Μάρθα Κλουκίνα
Πρωτότυπη μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Σκηνικά: Μυρτώ Λάμπρου
Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού
Σχεδιασμός φωτισμού και φωτογράφηση: Παύλος Μαυρίδης
Teaser, trailer & video παράστασης: Αργυρώ Παγίδα
Γραφιστικά: Σπυριδούλα Αρταβάνη
Οργάνωση παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.