Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021, παρουσιάζεται η παράσταση ”Eins Zwei Drei” / «Ένα Δύο Τρία» του Martin Zimmermann στην Πειραιώς 260 στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Μουσείο: ένας φαινομενικά ουδέτερος χώρος, με το δικό του σύστημα αξιών και τους δικούς του κανόνες. Τι γίνεται, όμως, όταν εμφανίζονται τρεις κλόουν και ανατρέπουν τα δεδομένα; Ο αεράτος και κομψός λευκός κλόουν, ο θερμόαιμος κοκκινομύτης και ο γκαφατζής σύντροφός του, που συμβολίζει την αναρχία και τη δημιουργικότητα, θέτουν το εξής ερώτημα: Πώς μπορεί να γίνει κατανοητός ένας κλόουν στο σύγχρονο θέατρο;

Υπό τους ήχους του πιανίστα Colin Vallon, οι τρεις βιρτουόζοι ερμηνευτές Tarek Halaby, Dimitri Jourde και Romeau Runa ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους, με φόντο ένα εντυπωσιακό, πολυμορφικό σκηνικό, σ’ ένα ολικό έργο τέχνης – μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Martin Zimmermann - Eins Zwei Drei

©Augustin Rebetez

Martin Zimmermann - Eins Zwei Drei

©Augustin Rebetez

Ένα ξεκαρδιστικό θέαμα, που αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα, την ποίηση και τη βία των σημερινών σχέσεων και συγκρούσεων για την εξουσία. Κυρίως, όμως, ένα έργο με κλόουν για μεγάλους.

Martin Zimmermann - Eins Zwei Drei

©Augustin Rebetez

Martin Zimmermann

Ο Eλβετός Μάρτιν Ζίμερμαν είναι διεθνώς αναγνωρισμένος χορογράφος, θεατρικός σκηνοθέτης, σκηνογράφος και περφόρμερ. Καρδιά των έργων του η αλληλεπίδραση και ο διάλογος του ανθρώπου με τα αντικείμενα, τα οποία αποκτούν τη δική τους ζωή σε σκηνικά περιβάλλοντα πάντα ονειρικά, πολύμορφα και στο μεταίχμιο μεταξύ πραγματικού και μαγικού. Δημιουργεί με υλικά το χιούμορ, το παράδοξο και τη μαγεία. Στα έργα του, ο φυσικός κόσμος αποσυντίθεται, καλώντας το κοινό να αποδεχτεί το παράδοξο, να αμφισβητήσει την υλική πραγματικότητα και να αποδράσει σε ένα παράλληλο, μαγικό σύμπαν.

Στην εικοσαετή καλλιτεχνική του πορεία, έχει κατακτήσει με το ανατρεπτικό του όραμα τις σημαντικότερες θεατρικές σκηνές διεθνώς (BAM New York, Tokyo Metropolitan Theatre, Théâtre de la Ville (Paris), Barbican (London), Sydney Opera House, Grand Théâtre de Luxembourg, Théâtre de Vidy-Lausanne, Festival d’Avignon, Fondation Beyeler Art Museum κ.ά.).

*Cover photo: ©Augustin Rebetez