ένα μικρό βήμα 2015

Ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο με παραστάσεις και σεμινάρια

Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο «ένα μικρό βήμα» με συνδιοργανωτές την «Ελεύθερη Πτώση», το Δημοτικό και Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, O.A.C.S. και τον Δήμο Κέρκυρας επιστρέφει φέτος για 6η χρονιά στην πόλη της Κέρκυρας.

Το φεστιβάλ «ένα μικρό βήμα» που αγαπήθηκε τα τελευταία χρόνια τόσο από τοπικούς παράγοντες όσο και από το διεθνές κοινό, μεγαλώνει και διαρκεί δυο εβδομάδες. Φέτος, φιλοξενεί διπλάσια σεμινάρια και παραστάσεις σύγχρονου χορού και εγκαινιάζει την καλλιτεχνική συνεργασία με το σύνολο κρουστών της φιλαρμονικής εταιρίας Κέρκυρας.

Το «ένα μικρό βήμα» 2015 ξεκινάει στις 20 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την 1η Αυγούστου. Κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με ελεύθερη είσοδο στην πόλη της Κέρκυρας και σεμινάρια σύγχρονου χορού. Επίσης, για μια ακόμη χρονιά θα δοθεί η ευκαιρία σε επιλεγμένους χορευτές να δουλέψουν με καταξιωμένους χορογράφους και να εμφανιστούν επί σκηνής στο πλαίσιο τριών performance project.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες σε Ελλάδα και εξωτερικό παρουσιάζουν παραστάσεις και δίνουν σεμινάρια σε όσους θέλουν να αναπτύξουν την τεχνική τους στο σύγχρονο χορό. Οι Johannes Wieland, Martin Kilvady, Στέλλα Ζάννου, Γιάννης Καρούνης, Ερμής Μαλκότσης, Elias Aguirre, Carmen Werner, Marion Sparber, Victoria P. Miranda, Edgen Lame, Simona Bertozzi, Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελος Πουλίνας συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα παραστάσεων και σεμιναρίων με στόχο τη δημιουργία και την έκφραση μέσα από το σύγχρονο χορό.

Το φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε αστικό τοπίο αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτήρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και βγάζει τον σύγχρονο χορό στην πόλη, ορίζοντας τον δημόσιο χώρο ως τον ιδανικό τόπο έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα, συνεισφέρει στο να ξεδιπλωθούν οι ιδέες και οι εικόνες του σύγχρονου χορού, οι δημιουργοί να ανταλλάξουν εμπνεύσεις, εμπειρίες και οράματα δίνοντας νέα πνοή στην πόλη.

Το «ένα μικρό βήμα» είναι μέλος του διεθνούς δικτύου φεστιβάλ Ciudades que Danzan (Dancing Cities).

Ακολουθεί το πρόγραμμα των παραστάσεων του φεστιβάλ:

Παρασκευή 24 Ιουλίου
Edgen Lame
Vicktoria P. Miranda
Στέλλα Ζάννου

Σάββατο 25 Ιουλίου
Provisional Danza (Carmen Werner)
Marion Sparber
Performance Project by Stella Zannou

Παρασκευή 31 Ιουλίου
Simona Bertozzi
Ερμής Μαλκότσης & Γιάννης Καρούνης
Martin Kilvady

Σάββατο 1 Αυγούστου
Elias Aguirre
Performance Project by Martin Kilvady
Performance Project by Johannes Wieland, (με τη συμμετοχή του συνόλου κρουστών φιλαρμονικής εταιρείας Κέρκυρας)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.