Το Θέατρο Άλφα για δεύτερη χρονιά συνεχίζει την παράσταση του κλασικού και επίκαιρου έργου του Ερρίκου Ίψεν «Ένας Εχθρός του Λαού» που συμπληρώνει αυτή την εβδομάδα 200 παραστάσεις.

Η ιστορία ενός σπουδαίου γιατρού και της οικογένειάς του. Η ανακάλυψη μιας υγειονομικής απάτης που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών του. Η προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας, η κοινωνική διαφθορά και το παρασκήνιο της πολιτικής ηγεσίας που την παρεμποδίζουν. Όλα αυτά παρουσιάζονται στη σκηνή σε μια ανανεωμένη, σύγχρονη διασκευή και σκηνοθεσία του Στέφανου Ληναίου. «Προσπαθούμε, 42 χρόνια πλέον στο θέατρο “Άλφα”, να ξεπερνάμε κάθε δύσκολη εποχή του τόπου μας, όπως και τώρα, με έργα προβληματισμού και αισιοδοξίας, σημειώνουν ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου. Κύριος στόχος της διασκευής και της ερμηνείας του έργου είναι να μεταφερθούν τα μηνύματα του συγγραφέα, απόλυτα διαχρονικά και επίκαιρα, από την εποχή που γράφτηκε έως τις μέρες μας.

Με αφορμή τον επετειακό χαρακτήρα του έργου το Θέατρο Άλφα διοργανώνει αυτό το μήνα έκτακτες παραστάσεις αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων και τις καθιερωμένες συζητήσεις με το κοινό.