Ένας μουσικός Ιούνιος στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Η μουσική καλοκαιρινή περίοδος ξεκινά την Πέμπτη 3 Ιουνίου με μια βραδιά αφιερωμένη στον Φρανκ Σινάτρα και τις διαχρονικές επιτυχίες του

3 Ιουνίου 2021
- 24 Ιουνίου, 2021

Ύστερα από μια παρατεταμένη «άπνοια» στα μουσικά δρώμενα της πόλης, το «μουσικό κουτί» στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου ανοίγει και πάλι και εγκαινιάζει την καλοκαιρινή περίοδο με μουσικές εκδηλώσεις την Πέμπτη 3 Ιουνίου και για κάθε Πέμπτη έως το τέλος του μήνα.

”Sinatra with a twist” | Summer edition
Tribute concert

Ο τζαζ περφόρμερ Alexandros Affolter πιάνει με λαχτάρα το μικρόφωνό του, ο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλος πετάει απ’ τη χαρά του τις μπαγκέτες στον αέρα, ο Κώστας Γιαξόγλου ξεσκονίζει τις παρτιτούρες του στο πιάνο και ο Μάνος Λούτας αλλάζει τις χορδές στο μπάσο. Ετοιμάζονται όλοι τους την Πέμπτη 3 Ιουνίου στις 9 μ.μ. για μια βραδιά αφιερωμένη στον Φρανκ Σινάτρα και τις διαχρονικές επιτυχίες του.

Ο Αλέξανδρος έχει εμπνευστεί από πολύ μικρή ηλικία από τη φωνή και την έκφραση του Φρανκ Σινάτρα ενώ ο Σεραφείμ ως γνήσιος λάτρης του ρυθμού και του timing του μεγάλου τραγουδιστή, θα θέσει τις βάσεις του ρυθμού στη βραδιά. Μαζί με τον Κώστα Γιαξόγλου και τον Μάνο Λούτα, θα παρουσιάσουν μια δική τους jazzy εκδοχή του ρεπερτορίου της «Φωνής». Γνωστά κομμάτια όπως τα ”I’ve Got You Under My Skin”, ”Fly Me To The Moon”, αλλά και λιγότερο διάσημα όπως τα ”I’m A Fool To Want You” και ”All My Tomorrows”, μαζί τα αγαπημένα του Σινάτρα όπως τα ”One For My Baby” και ”Angel Eyes”.

Παίζουν:
Alexandros Affolter | τραγούδι
Μάνος Λούτας | μπάσο
Σεραφείμ Μπέλλος | ντραμς
Κώστας Γιαξόγλου | πιάνο

”Scarlet Nights Live”**

Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου ηχούν και πάλι αγαπημένες μελωδίες, ταξιδιάρικες φωνές και τσουγκρίσματα ποτηριών. Στο δεύτερο Live του φετινού Ιουνίου η Δώρα Τσίγκα στο μικρόφωνο μαζί με τους μουσικούς της, Γιάννη Καφετζόπουλο στο πιάνο και Σωτήρη Πέπελα στην τρομπέτα. Την Πέμπτη 10 Ιουνίου, το τρίο επιστρέφει στο café του Νομισματικού Μουσείου σε μια μουσική βραδιά στις 9 μ.μ.

Έχοντας ήδη συνεργαστεί με πολλούς και αξιόλογους μουσικούς της εγχώριας jazz-και όχι μόνο-σκηνής, το τρίο θα μας ταξιδέψει πίσω στην εποχή των vocal jazz, των blues, και του swing, σε ακουστική διάθεση, με επιρροές από την Billie Holliday μέχρι τον Tom Waits και από την Nina Simone και τον Nat King Cole μέχρι την Etta James, αλλά και με διασκευές σύγχρονων καλλιτεχνών του χώρου. Το σχήμα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2013, και μετρά ήδη πολλές εμφανίσεις εντός και εκτός Αθηνών.

Παίζουν οι:
Δώρα Τσίγκα | φωνητικά
Γιάννης Καφετζόπουλος | πιάνο
Σωτήρης Πέπελας | τρομπέτα

**Η συναυλία της Πέμπτης 10 Ιουνίου (Scarlet Nights) ακυρώνεται. Θα υπάρξει ενημέρωση όταν προγραμματιστεί εκ νέου.

”Sing sing sing, with a swing!” | Τίνα Αλεξοπούλου

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η Τίνα Αλεξοπούλου ανανεώνει το μελωδικό ραντεβού της στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 9 μ.μ. Ένα κεφάτο swing πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου αλλά και ελληνικές ευφάνταστες διασκευές. Μαζί της τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί, ο Κώστας Γιαξόγλου στο πιάνο, ο Φοίβος Μποζάς στο σαξόφωνο, ο Κώστας Αρσένης στο κοντραμπάσο και ο Κώστας Καλογήρου στα τύμπανα.

Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Παίζουν:
Τραγούδι | Τίνα Αλεξοπούλου
Πιάνο| Κώστας Γιαξόγλου
Σαξόφωνο| Φοίβος Μποζάς
Κοντραμπάσο| Κώστας Αρσένης
Τύμπανα | Κώστας Καλογήρου

Απόστολος Κίτσος | ”This is a woman’s world”

Μια νέα μουσική πρόταση από την Μικρή Άρκτο αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στις γυναίκες στις 24 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο café του Νομισματικού Μουσείου.

Ο Απόστολος Κίτσος θα παρουσιάσει μια παράσταση με κεντρικό άξονα τραγούδια που φτιάχτηκαν από γυναίκες, ή τραγούδια που ερμηνεύτηκαν ανεπανάληπτα από γυναίκες και συνδέθηκαν άρρηκτα με αυτές.

Ένα live-hommage στις γυναίκες τραγουδοποιούς και ερμηνεύτριες του ελληνικού αλλά και του διεθνούς ρεπερτορίου που έχει αγαπήσει και τον έχουν επηρεάσει. Η Joni Mitchell, η Björk αλλά και η Λένα Πλάτωνος, η Αρλέτα, η Florence + the Machine, η Monika αλλά και η Βάσω Αλαγιάννη, η Nina Simone αλλά και η Τζένη Βάνου θα πουν το «παρούσα» μέσα από τη φωνή και το αίσθημα του Απόστολου.

Ένα ιδιαίτερο και συλλεκτικό πρόγραμμα με τραγούδια όπως ”Girl With One Eye” της Florence + the Machine, ”All I Want” της Joni Mitchell, ”Μy Man’s Gone Now” της Nina Simone, «Απόψε Σιωπηλοί» της Βάσω Αλαγιάννη, «Το Μπαρ το Ναυάγιο» της Αρλέτας, «Το Κοπερτί» της Λένα Πλάτωνος, «Ξημερώνει» της Χάρις Αλεξίου, κ.ά. Δε θα λείψουν φυσικά και τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας όπως το «Κάτι Παράξενο», το «Αλλού Να Μ’ Αγαπάς», ο «Γλυκός Γενάρης», κ.ά.

Μαζί του στις κιθάρες ο Γρηγόρης Ελευθερίου και στο μπάσο ο Αλέξανδρος Τζιόβας.

Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Παίζουν:
Απόστολος Κίτσος | ερμηνεία
Γρηγόρης Ελευθερίου | κιθάρες
Αλέξανδρος Τζιόβας | μπάσο

Λίγα λόγια για τον Απόστολο Κίτσο

Ο Απόστολος Κίτσος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και αργότερα στην Αγγλία, στο Royal Northern College of Music. Το 2011-12 συνεργάστηκε ως τραγουδιστής με αγγλόφωνο συγκρότημα επάνω σε πρωτότυπο υλικό ενώ το 2013-14 διακρίθηκε ως ερμηνευτής στην 4η Ακρόαση της «Μικρής Άρκτου» του Παρασκευά Καρασούλου, όπου δισκογράφησε πρωτότυπα τραγούδια νέων δημιουργών και συμμετείχε σε σειρά συναυλιών και αφιερωμάτων. Συνεργάστηκε με την Έλλη Πασπαλά και τη συμφωνική ορχήστρα νέων “Underground Youth Orchestra” του Κώστα Ηλιάδη από το 2013 έως το 2016 και με το Γιάννη Μαρκόπουλο και την ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία» το 2015. Το Δεκέμβρη του 2017 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κάτι Παράξενο» από τις Εκδόσεις Μικρή Άρκτος, ένας κύκλος τραγουδιών μελοποιημένης ποίησης σε συνεργασία με τον τραγουδοποιό Μιχάλη Καλογεράκη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Πέμπτη 3, 17, 24 Ιουνίου 2021 | 21.00

*Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, 10671, Αθήνα

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.