Εορταστικό γκαλά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μία βραδιά με ορχηστρικά, άριες και ντουέτα από όπερες και οπερέτες

«Το πρόγραμμα του πρωτοχρονιάτικου γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, έχει όλα όσα μπορεί να ζητήσει κάποιος από μια βραδιά γιορτής και μουσικής. Όχι τυχαία άλλωστε, αποτελεί τον καθιερωμένο μουσικό επίλογο για τον χρόνο που φεύγει κι ένα μελωδικό καλωσόρισμα για τη χρονιά που έρχεται. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με αυτή την εντυπωσιακή βραδιά μουσικής και λυρικού τραγουδιού, αποχαιρετά με τον πιο κεφάτο τρόπο το 2019, ερμηνεύοντας ένα άκρως γοητευτικό πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει πέρα από το χώρο και τον χρόνο. Και βέβαια, τίποτε από αυτά δεν θα μπορούσε να συμβεί, χωρίς την πολύτιμη σύμπραξη, τεσσάρων διεθνώς αναγνωρισμένων ερμηνευτών. Είναι οι: Βασιλική Καραγιάννη (υψίφωνος), Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος) και Αλέξανδρος Σταυρακάκης (βαθύφωνος). Στο πόντιουμ, ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Θα ακουστούν ορχηστρικά, άριες και ντουέτα από όπερες και οπερέτες, όπως, μεταξύ άλλων, η Κάρμεν του Μπιζέ, Ο Κουρέας της Σεβίλλης και Η κλέφτρα κίσσα του Ροσσίνι, η Τραβιάτα  και ο Ντον Κάρλο του Βέρντι, η Λουκρητία Βοργία και ο Ντον Πασκουάλε του Ντονιτσέττι, η Ντινόρα του Μέγιερμπεερ, η Καβαλερία Ρουστικάνα του Μασκάνι, Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ, αλλά και αποσπάσματα από το κωμικό λυρικό έργο του Σπύρου Σαμάρα Η Κρητικοπούλα. Και φυσικά, από μια τόσο γιορτινή βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι χορευτικές μελωδίες του βασιλιά του βαλς Γιόχαν Στράους.»

Συντελεστές

Σολίστ:
Βασιλική Καραγιάννη, υψίφωνος
Ειρήνη Καράγιαννη, μεσόφωνος
Δημήτρης Πακσόγλου, τενόρος
Αλέξανδρος Σταυρακάκης, βαθύφωνος

Μουσική Διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

11 €
- 60 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.