Επετειακό In Progress Feedback Festival 2019 στον Κινητήρα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων το φεστιβάλ διοργανώνει την επετειακή του έκδοση

Το φεστιβάλ χορού In Progress του Κινητήρα κλείνει δέκα χρόνια, το οποίο στην πορεία μετονομάστηκε σε In Progress Feedback Festival (IPFF). Το παράδοξο με αυτό το φεστιβάλ είναι πως τ’ όνομά του επιβεβαιώνεται όχι μόνο από το γεγονός, ότι είναι ανοιχτό στη δημιουργική διαδικασία των καλλιτεχνών και την ανατροφοδότηση των έργων τους απ’ το κοινό,  αλλά και απ’ τον διαρκώς εξελισσόμενο χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Κανένα IPFF δε μοιάζει στον σχεδιασμό του με το προηγούμενο. Κάθε χρόνο, ανάλογα με την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς και τους στόχους της νέας, επανασχεδιάζουμε τον αγαπημένο μας θεσμό.

Φέτος, οι ομάδες που φιλοξενούμε αποτελούνται από ξεχωριστές προσωπικότητες κυρίως του χορού και της performance: τρεις Ελληνίδες που ζουν στο εξωτερικό και μοιράζονται είτε σπάνια είτε για πρώτη φορά τη δουλειά τους με το ελληνικό κοινό, και τρεις συμμετοχές από  καλλιτέχνες με ισχυρή παρουσία στον χώρο των παραστατικών τεχνών στην Ελλάδα.

Επιπλέον, με αφορμή τον επετειακό χαρακτήρα των 10 χρόνων του φεστιβάλ, προσκεκλημένες μας θα είναι η Κατερίνα Δρακοπούλου και η Άρτεμις Λαμπίρη, δυο καλλιτέχνιδες που αναδείχθηκαν μέσα απ’ τον διαγωνισμό μας. Ακόμη, σε συνεργασία με δυο σημαντικά πρόσωπα του χώρου των παραστατικών τεχνών, την Τζωρτζίνα Κακουδάκη και τη Ζωή Δημητρίου, θα αναλάβουμε το mentoring των ομάδων κατά τη διάρκεια των προβών. Τέλος, η Άννα Τσίχλη, η Maxine Heppner και η Εριφύλη Δαφέρμου θα συνθέσουν την κριτική επιτροπή.

Επίσης, φέτος, θα υποδεχτούμε νέο αίμα στην οργάνωση της παραγωγής με τη Βιολέττα Γύρα στο τιμόνι, ενώ τον συντονισμό της ανατροφοδότησης αναλαμβάνει η ταξιδεύτρα Εύη Θανέλλα με μια προσέγγιση feedforward.

Το In Progress Feedback Festival 2019 συμπεριλήφθηκε στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης απ’  τον Ευρωπαϊκό Φορέα Πιστοποίησης Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE). 

Συμμετέχουν

 

Χλόη Αλιγιάννη| Space Cadet

Space Cadet ή αλλιώς δόκιμος του διαστήματος. Στην αγγλική ο όρος αναφέρεται ταυτόχρονα στον ασκούμενο αστροναύτη, καθώς και σ’ αυτόν που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Η Χλόη Αλιγιάννη επιλέγει να ερευνήσει τη μαγεία της επιστημονικής εξερεύνησης και να ταξιδέψει με οδηγό την αρχετυπική αυτή φιγούρα του εξερευνητή, διερωτώμενη σχετικά με τη διττή έννοια του όρου. Εμπνευσμένο από αληθινές, μυθολογικές και φανταστικές διαδρομές γνώσης, το Space Cadet χρησιμοποιεί τον συμβολισμό κίνησης και εικόνας για να μουτζουρώσει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ του ονειροπόλου, τρελού, υγιούς, νηφάλιου, εξερευνητή, στατικού, δυναμικού, αλλόφρονα και ιδιοφυούς.

 

 

Μίνα Ανανιάδου| Χωρίς Τίτλο

Τρία πρόσωπα, προερχόμενα από διαφορετικά σημεία, συναντιούνται κουβαλώντας το καθένα τη δική του «αποσκευή». Αντλώντας τόσο απ’ το πραγματικό όσο και απ’ το φαντασιακό αλλά και εσωτερικό τοπίο, η δημιουργική διαδικασία του έργου επιθυμεί να υφάνει σταδιακά έναν κοινό τόπο στον οποίο θα επιτραπεί να βιωθεί κάτι πέρα απ’ το απλό άθροισμα, την παράθεση ή το μοίρασμα των ιστοριών που φέρει ο καθένας. Οι σχέσεις που επιδιώκονται δεν ανακλούν ούτε συμπεραίνουν. Ο κοινός τόπος ως σχέση είναι ένας τόπος οικείος και σιωπηρός με δύναμη την ευαισθησία, την ανταπόκριση και το όνειρο. Ακολουθώντας μια περιπλάνηση από τη μια κίνηση στην άλλη, απ’ το ένα φαντασιακό μέρος στο άλλο, η ομάδα αναζητά ν’ ακούσει αυτόν τον ενδιάμεσο χρόνο και χώρο.

 

 

Levantes Dance Theatre/Ελένη Εδιπίδη| Audition

Το Audition είναι η έκτη παραγωγή της ομάδας Levantes Dance Theatre σε εσωτερικό χώρο. Το έργο αφορά στη διαδικασία μιας ακρόασης για μια ταινία, που απεικονίζει την αληθινή ιστορία της δολοφονίας ενός κουνελιού που διαπράχθηκε από μια οικογένεια. Πέντε ερμηνευτές συμμετέχουν στο casting για όλους τους ρόλους της ταινίας. Το έργο Audition εξετάζει πώς μια οικογένεια ενεργεί μεμονωμένα ή σε σχέση με άλλους κάτω από ακραίες συνθήκες. Με χιούμορ και διαφορετικές εντάσεις, το έργο διερευνά την επιρροή, τη γοητεία και τον εθισμό που προκαλούν οι ιστορίες αληθινού εγκλήματος. Εξετάζει τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας των φρικτών εγκλημάτων και της εκμετάλλευσης και μεταμόρφωσης των ιστοριών/γεγονότων σε κάτι που προκαλεί την ίντριγκα.

 

 

 

Medea Electronique & Eliza Sorogka| +/- (Αρνητικό-Θετικό)

Μέσα στο θετικό υπάρχει πάντα ένα κομμάτι αρνητικού. Μέσα στο αρνητικό υπάρχει πάντα ένα κομμάτι θετικού. Αρχικά εμπνευσμένο από την θεωρία Taijitu, το (+/-) είναι μια performance Butoh, μουσικής και projection mapping που αφορά τις αλληλεξαρτώμενες αντιθέσεις που υπάρχουν μέσα μας. Εν προκειμένω, οι αντιθέσεις αυτές θα αποτυπωθούν ως μια σύζευξη φυσικής και ψηφιακής εμπειρίας και της μεταμόρφωσης ενός Phy-gital πλέον χώρου μέσω αυτής.

 

 

 

Les Fous Sages| Lift Pull Flop

Η νεοσύστατη ομάδα Les Fous Sages εμπνέεται απ’ το βιβλίο του Shel Silverstein «Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο» και συγκεκριμένα από τη φράση του Lift Pull Flop, δημιουργώντας το κινητικό ταξίδι ενός ντουέτου. Ο καθένας τους αναζητά αυτό που του λείπει, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως το κομμάτι που θα μπορούσε να γεμίσει κάποιον άλλον. Σε κάθε τους συνάντηση, που αποτελεί σταθμό στο ταξίδι τους, αναζητούν τρόπους να ενωθούν. Στην πορεία θα μάθουν ότι μπορούν να συμπορευτούν χωρίς να εξαρτάται ο ένας από τον άλλον.

 

 

 

Rhiannon Efthymiou Morgan| AdH(A)rA

 

 

Προερχόμενη από τον πρώιμο Βουδισμό, η έννοια της Αdhara περιγράφεται ως μέσο ή στήριγμα της ανθρώπινης συνείδησης και εμπειρίας, προκειμένου η ψυχή να φτάσει σε μια ανώτερη έκφανσή της. Η Adhara αποτελείται από πέντε στρώματα, καθένα με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που περιβάλλουν τα ανθρώπινα όντα σ’ ένα κυκλικό δίκτυο. Αυτή η κυκλική εξερεύνηση θα χρησιμεύσει ως βάση μιας χορογραφικής οπτικής, ακουστικής και κινητικής συνέργειας, με σκοπό την κοινή τους έκφραση.

 

 Guest Artists

 

 Κατερίνα Δρακοπούλου| 22 stops

 

Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων του In Progress Feedback Festival, η Κατερίνα Δρακοπούλου επιστρέφει στον Κινητήρα μαζί με τους συνεργάτες της για να ανιχνεύσουν τις διαδρομές, τις μετατοπίσεις και τις ιστορίες του “22 stops” στο πέρασμα του χρόνου.

Το “22 stops” είναι μια site-specific, Butoh performance που αφορά στην αλληλεπίδραση του σώματος με το αστικό τοπίο αλλά και τη ρευστότητα των ορίων μεταξύ του μέσα και του έξω, του διαμεσολαβημένου και του «ζωντανού», του εφήμερου και του αιώνιου.

 

 

 

Ομάδα Χορού Μαν/Άρτεμις Λαμπίρη| Sher

Το SHER είναι μία αποτύπωση της πρώτης έρευνας της Άρτεμης Λαμπίρη για το νέο έργο της ομάδας ΜΑΝ. Εδώ σε μορφή σόλο παρουσίασης δουλεύει πάνω στη μνήμη. Τη μνήμη της φαντασίας, της φαντασίωσης, της ευχαρίστησης, της σεξουαλικότητας, του ηρωισμού. Ξεκινώντας πάντα από προσωπικές αναζητήσεις, η χορογράφος εξετάζει, κατά πόσο μπορεί κανείς να γενικεύσει.

 

Πρόγραμμα In Progress Feedback Festival 2019

 

Παρασκευή 29 Μαρτίου: Les Fous Sages| Levantes dance theatre| Media Electronique| Άρτεμις Λαμπίρη
Σάββατο 30 Μαρτίου: Les Fous Sages| Levantes dance theatre| Media Electronique| Άρτεμις Λαμπίρη
Κυριακή 31 Μαρτίου: Χλόη Αλιγιάννη| Μίνα Ανανιάδου| Rhiannon Morgan| Κατερίνα Δρακοπούλου
Δευτέρα 01 Μαρτίου: Χλόη Αλιγιάννη| Μίνα Ανανιάδου| Rhiannon Morgan| Κατερίνα Δρακοπούλου

 

Συντελεστές

Χορογραφία, μουσική επιμέλεια: Χλόη Αλιγιάννη
Φωτισμοί: Άννα Σμπώκου
Outside eye: Alicia Paz, Γεωργία Τέγου, Στέλιος Κυριακίδης
Με την υποστήριξη: Free Space Programme, Studio Wayne Mc Gregor

Ερμηνεία: Ματίνα Κοκολάκη, Μίνα Ανανιάδου
Μουσική: Χρήστος Ροζάκης
Φωτισμοί: Τζάνος Μάζης

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Εδιπίδη
Ερμηνεία: Ελένη Εδιπίδη και Ivonne Kalter
Visuals: Levantes Dance Theatre & Gopan Iyadurai
Σχεδιασμός κοστουμιών: Levantes Dance Theatre
Δημιουργία κοστουμιών: Abby Grewcock
Υπεύθυνη σκηνής: Κλεονίκη Εδιπίδη
Φωτογραφίες: Φωτεινή Χριστοφιλοπούλου

Μουσική σύνθεση: Μανώλης Μανουσάκης
Χορογραφία, performance: Ελίζα Σόρογκα
Video: Παναγιώτης Γουμπούρος, Βίκυ Μπισμπίκη
Live visuals: Βίκυ Μπισμπίκη
Οργάνωση παραγωγής: Ηρώ Ακριβού

Χορογραφία: Pauline Huguet, Αγγελική Δαλαγγέλη, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Ερμηνεία: Αγγελική Δαλαγγέλη, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Σχεδιασμός φωτισμού: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Φωτογραφίες: Irina Vosgerau

Σύλληψη, ερμηνεία: Rhiannon Efthymiou Morgan
Μουσική σύνθεση: Bernard Schimpelsberger
Σχεδιασμός κοστουμιών: Jennifer Lopes Santos
Σχεδιασμός φωτισμού: Cecilia Tselepidi
Φωτογραφίες: L. Junet
Με την ευγενική χορηγία: Trois C L, Centre Choregraphique Luxembourg και Fondation Independence by BIL
Με την υποστήριξη: Grand Luxe Network

Σύλληψη, ερμηνεία: Κατερίνα Δρακοπούλου
Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα
Δραματουργία: Ευδοκία Δεληπέτρου
Μουσική σύνθεση επί σκηνής: Nick Parkin
Φωτογραφίες-Βίντεο: Ιουλία Λαδογιάννη

 

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.