Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Film O’Clock για τους λάτρεις και επαγγελματίες του σινεμά

Film O'Clock International Festival

Προβολές ταινιών, ομιλίες και Q&A με επαγγελματίες της βιομηχανίας του σινεμά για τα σύγχρονα προβλήματα των κινηματογραφικών παραγωγών

27 Φεβρουαρίου 2021
- 3 Μαρτίου, 2021

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Film O’Clock ξεκινά με ένα πρωτότυπο concept και με σημαντικά events για τους λάτρεις και επαγγελματίες του κινηματογράφου.

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου ένα νέο φεστιβάλ θα ξεκινήσει το ταξίδι του ανά τον κόσμο, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Film O’Clock. Η φετινή έκδοση αποτελεί μία σύμπραξη μεταξύ χωρών που μοιράζονται την ίδια ώρα ζώνης και θα προβάλλεται σε πραγματικό χρόνο (real time) για το κοινό της εκάστοτε χώρας σε μία πρωτότυπη προσπάθεια να αποτελέσει ένα παγκόσμιο πολιτισμικό κινηματογραφικό κίνημα. Οι χώρες που συμμετέχουν φέτος με κοινή ώρα ζώνης είναι η Λιθουανία, Ρουμανία, Ελλάδα, Αίγυπτο και Νότια Αφρική. Μέσω της online κινηματογραφικής πλατφόρμας Festival Scope αλλά και άλλων ψηφιακών μέσων (όπως την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ, www.foc-iff.com), το κοινό της κάθε χώρας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σημαντικές ταινίες αλλά και ομιλίες και Q&A με επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας να συζητούν για τα σύγχρονα προβλήματα των κινηματογραφικών παραγωγών και άλλα θέματα.

Η ομάδα του Film O’Clock αποτελείται από επαγγελματίες του κινηματογράφου, ο καθένας εκπροσωπώντας μία από τις χώρες με στόχο να αναδείξουν ταινίες που αποτυπώνουν τα σύγχρονα προβλήματα της κάθε χώρας και νέες «φωνές».

Ένας από τους στόχους του Film O’Clock International Festival είναι να αποτελέσει πλατφόρμα δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ κινηματογραφιστών από την ιδέα ενός project έως τη διανομής του. Ποια είναι τα οφέλη και οι προκλήσεις ανάπτυξης μιας ταινίας σε μία άγνωστη χώρα; Η ερώτηση αυτή μαζί με παρόμοια θέματα θα συζητηθούν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 14:00 GMT στο Industry Talk “Unveiling Cinematic Heritage”. Ένας ακόμη στόχος του φεστιβάλ είναι η επιλογή και επαναπροβολή ταινιών καίριας πολιτισμικής κληρονομιάς. Πώς μπορεί η κινηματογραφική βιομηχανία να αναπτύξει νέα μέσα προβολής των «ελίτ» ταινιών σε ένα ευρύτερο κοινό; Φορείς και επαγγελματίες του χώρου θα συζητήσουν ανοιχτά στο Industry Talk “Filmmaking Opportunities” το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Μαρτίου στις 15:00 GMT. Τα Industry Talks θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά και η λίστα με τους ομιλητές θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το Film O’Clock International Festival ιδρύθηκε από την Mirona Radu, την Ρουμάνα κινηματογραφίστρια με πολυετή εμπειρία στον χώρο του κινηματογράφου και των φεστιβάλ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

27 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2021

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.