Εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

«Κινηματογραφικά μακροβούτια» και η τεχνική του animation

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών για δύο εβδομάδες τον Ιούνιο σε μοναδικά «κινηματογραφικά μακροβούτια», γεμάτα δημιουργικότητα, έμπνευση και φαντασία στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή την πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προβολών και δράσεων για παιδιά “Kids Love Cinema” του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διοργανώνονται δύο κύκλοι εργαστηρίων κινηματογραφικής παιδείας που θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2019 και από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου 2019.

Τα εβδομαδιαία εργαστήρια θα λειτουργούν αυτόνομα αλλά και συνδυαστικά, και θα δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της κινούμενης εικόνας, να γνωρίσουν την πρωτοποριακή τεχνική του green screen, να δουν πως φτιάχνονται τα κινούμενα σχέδια και να φτιάξουν τον δικό τους ήρωα, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο για να φτιάξουν τη δική τους μικρού μήκους ταινία.

Τα Εργαστήρια

«Δημιουργώντας μια ταινία animation με παιδιά: από την αρχική ιδέα ως το τελικό μοντάζ»
18 – 21 Ιουνίου, 10:00 – 13:00, για παιδιά 10 έως 12 ετών

Μάθε την τέχνη των κινουμένων σχεδίων, φτιάξε τον δικό σου ήρωα και δημιούργησε τη δική σου κινηματογραφική αφήγηση.
Εισηγητής: Κώστας Κατράκης
Σε συνεργασία με το Διεθνές παιδικό φεστιβάλ Κινηματόγραφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

«Βίρα τις κάμερες»
24 – 28 Ιουνίου, 10:00 – 13:00, για παιδιά 9 έως 12 ετών

Μάθε τα εκφραστικά μέσα του κινηματογραφικού λόγου (εικονογράφηση του σεναρίου, είδη πλάνων, γωνίες λήψεις, κ.ά),  έλα να πειραματιστούμε με την πρωτοποριακή τεχνική του «green screen», να φτιάξουμε ένα κινηματογραφικό συνεργείο και να δημιουργήσουμε τη δική μας ταινία μικρού μήκους.

Εργαστήριο animation για εκπαιδευτικούς

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς σε εργαστήριο ψηφιακού animation. To εργαστήριο με τίτλο «Το ψηφιακό animation ως εργαλείο μάθησης» θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2019, 17:00 – 21:00 (16 ώρες) στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν κάθε στάδιο δημιουργίας μιας ταινίας animation, από τον σχεδιασμό της φιγούρας μέχρι τη συρραφή των σκηνών, με στόχο να δημιουργήσουν οι ίδιοι ένα animation φιλμ μικρού μήκους.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα προβάλλονται μικρού μήκους ταινίες και θα ακολουθεί συζήτηση για τις τεχνικές, τα είδη και την ιστορία του animation.

Κεντρικός στόχος είναι η κατανόηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των σταδίων δημιουργίας με την τεχνική του animation και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται στη χρήση των εκφραστικών μέσων στην προσέγγιση ενός ζητήματος μάθησης.

Εμψυχωτής / Εκπαιδευτής: Κώστας Κατράκης
Βοηθός: Τάσος Ζέρβας

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

40 €
- 60 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.