Ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Ερωτόκριτος

Η νέα συναυλιακή προσέγγιση που είναι βασισµένη στο πρωτότυπο αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στην Αθήνα ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή, στη νέα συναυλιακή προσέγγιση από το μουσικό σύνολο Vamos Ensemble, την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», συνεχίζοντας ανανεωμένος τη δυναμική πορεία που έχει διαγράψει μέσα στο χρόνο.

Η μουσική του Ερωτόκριτου του Δημήτρη Μαραμή  ξεκίνησε από θεατρική μουσική το 2011 στο Ακροπόλ, σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ το 2017, φτάνοντας στην πλήρη συναυλιακή του μορφή με τους Vamos Ensemble από την Κρήτη, το 2019.

Το νέο ενορχηστρωτικά και ειδικά διασκευασμένο κρητικό έργο του Δημήτρη Μαραμή από τον Θανάση Παπαθανασίου για το μουσικό σχήμα των VamosEnsemble, πλαισιώνεται από τους καταξιωμένους ερμηνευτές Θοδωρή Βουτσικάκη (Ερωτόκριτος), Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Ιωάννα Φόρτη (Παραμάνα), Gautier Βελισσάρη (Πολύδωρος) και Κωστή Μαυρογένη (Ρήγας).

H μουσική σύνθεση του Ερωτόκριτου από τονΔημήτρη Μαραµή απέσπασε διθυραµβικές κριτικές κι ενθουσίασε το κοινό, όπου κι αν το παρακολούθησε σε ολόκληρη τη χώρα, είτε στη σκηνική, είτε στη συναυλιακή του εκδοχή.

Οι VamosEnsemble είναι ένα μουσικό σύνολο με όψη και σύνθεση μικρής συμφωνικής ορχήστρας που αποτελείται από δεκαέξι μουσικούς οι οποίοι κατοικούν στην Κρήτη. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν από πέντε χρόνια και έχουν σαν ορμητήριο το χωριό του Βάμου στα Χανιά. Ερμηνεύουν μουσικές του κόσμου, δοσμένες με τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό των ιδιαίτερων και σύγχρονων ενορχηστρώσεων τους, δημιουργώντας ένα μοναδικά δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

Συντελεστές

Ερµηνεύουν: Θοδωρής Βουτσικάκης, Ελένη Δηµοπούλου, Ιωάννα Φόρτη, Gautier Βελισσάρης, Κωστής Μαυρογένης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.