Η παράσταση «Εθνικό ντεφιλέ» του Παντελή Φλατσούση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΑΘηνών και Επιδαύρου 2021 στην Πειραιώς 260 από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου.

Εθνικό ντεφιλέ

©Pinelopi Gerasimou

2121. Σε ένα όχι τόσο μακρινό μέλλον, όπου τα έθνη-κράτη δεν υφίστανται πλέον, διοργανώνεται ένα ντεφιλέ μνήμης για να τιμηθεί η φουστανέλα, το εθνικό ένδυμα του πάλαι ποτέ ελληνικού έθνους-κράτους. Στην πασαρέλα της Πειραιώς 260 παρελαύνουν η στολή του εύζωνα και η σουλιώτικη ενδυμασία του Βύρωνα, το φράκο του Κοραή και η φουστανέλα του Όθωνα, τα φράγκικα του Καποδίστρια και η φορεσιά της Αμαλίας. Με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, η παράσταση, σε ατμόσφαιρα εορταστική και υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, με έναν θίασο πολυσυλλεκτικό, επιχειρεί να καταθέσει ένα σχόλιο σχετικά με την ταυτότητα και την ετερότητα θέτοντας το ερώτημα τι τύπου κοινότητες θα μπορούσαμε να επινοήσουμε σήμερα, με στόχο ένα πιο συμπεριληπτικό μέλλον.

Εθνικό ντεφιλέ

©Pinelopi Gerasimou

Εθνικό ντεφιλέ

©Pinelopi Gerasimou

Εθνικό ντεφιλέ

©Pinelopi Gerasimou

Για τους σκοπούς της παράστασης θα υπάρξει συντομότατη ζωντανή προβολή των θεατών που δέχονται να απαντήσουν σε ερωτήσεις του καλλιτεχνικού σχήματος, σε οθόνη εντός του Θεάτρου και απλή καταγραφή μέσω βιντεοσκόπησης. Στο τέλος της παράστασης, θα προβληθεί σχετικό μονταρισμένο βίντεο max. 1,5′, ενώ το υπόλοιπο βιντεοσκοπημένο υλικό θα διαγράφεται μετά το τέλος κάθε παράστασης.

Εθνικό ντεφιλέ

©Pinelopi Gerasimou

*Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών.

*Cover photo: ©Pinelopi Gerasimou