Για 3η συνεχή χρονιά τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, συνεπή στο ραντεβού τους, γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Λόφο του Φιλοπάππου. Έτσι, ο λόφος των Μουσών, το Σάββατο 21 Ιουνίου, ζωντανεύει κάτω από τους ήχους της κλασικής, της έντεχνης και της jazz μουσικής και μετατρέπεται σε μια μεγάλη μουσική σκηνή.

«Play that funky music!» με τη Big Band του Δήμου Αθηναίων, που υποδέχεται το κοινό στις 19:15 στην είσοδο του Λόφου μ’ ένα πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της funk.

Τη σκυτάλη στις 20:00 παίρνει η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων στο Λόφο της Πνύκας. Οι καλεσμένοι στη μεγάλη γιορτή της Μουσικής έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μουσική περιήγηση στην Ευρώπη, με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, ιταλικές καντσονέτες, ουγγρικούς και σλάβικους χορούς, άριες από δημοφιλείς ιταλικές και γαλλικές όπερες, συνθέτοντας έτσι ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό που απεικονίζει μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης.

Τη βραδιά κλείνει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων στην είσοδο του Λόφου στις 21:15, με τραγούδια διακεκριμένων Ελλήνων δημιουργών που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν, ερμηνευμένα από τους Μανώλη Σκουλά και Δώρα Λουϊζου.

Της έναρξης των συναυλιών, στις 18:00, προηγείται ξενάγηση με θέμα «Περίπατος στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας» από αρχαιολόγο Μαρία Ντούρου.