Το Μουσικοδρόμιο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Metallon σε ένα μουσικό ταξίδι με κλασικές και σύγχρονες μελωδίες του εγχώριου και διεθνούς ρεπερτορίου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διάσημες μελωδίες με «σινεφίλ» διάθεση με έργα γραμμένα για αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες από συνθέτες όπως ο Νίνο Ρότα, ο Νικόλα Πιοβάνι, ο Ένιο Μορικόνε, ο Τρέβορ Τζοούνς, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γεράσιμος Λαβράνος και άλλοι, ειδικά διασκευασμένα από το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Metallon.

Το Μουσικοδρόμιο αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του ΔΑΑ και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon δημιουργήθηκε το 2000 από κορυφαίους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Η δραστηριότητα του συνόλου περιλαμβάνει συναυλίες με έργα μπαρόκ και κλασσικής μουσικής, τζαζ και σύγχρονες συνθέσεις καθώς επίσης και εκπαιδευτικές συναυλίες για παιδιά.

Το Σύνολο έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στην Aula της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας. Επίσης έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες και ξένους αρχιμουσικούς και σολίστ όπως οι Βύρων Φιδετζής, Νίκος Τσούχλος, Ανδρέας Πυλαρινός, Ανδρέας Τσελίκας, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, ο τρομπετίστας των Canadian Brass Fred Mills, ο τουμπίστας Roger Bobo κ.ά.

Το καλοκαίρι του 2010 το METALLON ηχογράφησε το πρώτο του CD με έργα διακεκριμένων Ελλήνων Συνθετών.

Τα μέλη του METALLON είναι οι: Παναγιώτης Καίσαρης, Ιωάννης Καραμπέτσος, Παναγιώτης Μπαλαμός, Θεοφάνης Βερνίκος (τρομπέτες), Κωνσταντίνος Σίσκος, Γιάννης Γούναρης (κόρνο), Κωνσταντίνος Αυγερινός, Ευάγγελος Καραμπάς, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Ανδρέας-Ρολάνδος Θεοδώρου (τρομπόνια), Γιώργος Ραράκος (τούμπα), Σπύρος Λάμπουρας (κρουστά).

Το 1982, με πρωτοβουλία του, τότε Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, Ζακ Λανγκ, καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής η 21η Ιουνίου, πρώτη ημέρα του θερινού ηλιοστασίου. Έκτοτε τον θεσμό αγκάλιασαν πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα, η Γιορτή της Μουσικής άρχισε να διοργανώνεται συστηματικά από το 1999, όταν την ανέλαβε η αστική, μη κερδοσκοπική, εταιρεία Μ.Ε.Σ.Ο.

Φέτος, για 15η συνεχόμενη χρονιά, η Γιορτή της Μουσικής, έρχεται για να προσθέσει νότες και χρώματα στην καθημερινότητά μας με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετάσχει για ακόμη μια φορά δυναμικά στον εορτασμό της.