Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Το καλοκαιρινό τριήμερο πάρτι κλείνει φέτος 20 χρόνια

20 χρόνια Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

270 σημεία εκδηλώσεων, 50 πόλεις της Ελλάδος με 380 δράσεις, εργαστήρια και συναυλίες

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γίνεται φέτος 20 και για άλλη μία χρονιά διοργανώνεται το καλοκαιρινό τριήμερο πάρτι της. Ένα κάλεσμα ηχηρό, να αφήσουμε στην άκρη την καθημερινότητα και να αφεθούμε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής.

Σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019 φέτος θα διεξαχθεί σε περισσότερα από 270 σημεία εκδηλώσεων, σε 50 πόλεις & περιοχές της Ελλάδος, φιλοξενώντας περίπου 380 δράσεις, εργαστήρια και συναυλίες με περισσότερα από 300 σχήματα, 40 ορχήστρες και μουσικά σύνολα, 35 χορωδίες και 65 Djs.

Από το Αργοστόλι ως τη Μυτιλήνη, από τη Νίσυρο έως την Κοιλάδα του Αχελώου, από την Ξάνθη έως τα Χανιά και από την Νάξο έως τη Λευκάδα, θα αντηχήσουν συναυλίες από όλο το μουσικό φάσμα με έναν σκοπό:να ενώσουν όλη την Ελλάδα στο ρυθμό της μουσικής.

Θα ακούσουμε  διακεκριμένους βιρτουόζους της τζαζ (Gilad Atzmon, Attab, Haddad, Αλέκος Βρέτος, Σπύρος Μάνεσης, Απόστολος Σιδέρης, κ.α.), avant-garde σχήματα (Αντώνης Λιβιεράτος, Farwest Mandolinistic Orchestra) και ορχήστρες (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,  Big Band του Δήμου Αθηναίων, Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ), αλλά και soundsystems (Irie Action Sound System, Origins Soundsystem) από όλα τα μουσικά είδη και ιδιώματα (De Traces Afrocaribbean in Dub, Bandallusia, Parity, Cinema Paradiso Project, κ.α.). Θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε με καλλιτέχνες που βρίσκονται είτε στα πρώτα τους βήματα είτε στο απόγειο της καριέρας τους (Νέγρος του Μοριά, Νικήτας Κλιντ, Στάθης Δρογώσης κ.α.).

Στην Αθήνα, το μουσικό πρόγραμμα συνδέεται φέτος με το Athens Music Week, προτείνοντας έναν «μουσικό περίπατο» από το Ηρώδειο, το Αστεροσκοπείο, την Φυλακή του Σωκράτη, το Μέγαρο Μουσικής, το Πολεμικό Μουσείο, το Κέντρο Τεχνών, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και τον Εθνικό Κήπο, μέχρι την Πλατεία Θεάτρου, τη Στοά Εμπόρων, την Πλατεία Βαρνάβα, δρόμους και πεζόδρομους στο Παγκράτι, στου Ψυρρή, σε Εξάρχεια και Ομόνοια.

Πρόκειται για ένα μουσικό μαραθώνιο που θα αναδείξει τη μουσική πολυμορφία της Αθήνας και θα φιλοξενήσει περισσότερους από 110 ομιλητές, εκ των οποίων 28 προσωπικότητες από το εξωτερικό, Έλληνες δημοσιογράφοι, παραγωγοί και καλλιτέχνες. Από το Athenaeum, το Gazarte, το Impact Hub Athens και το Innovathens powered by Samsung (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων), μέχρι γνωστά μουσικά στέκια στο κέντρο της Αθήνας (Ρομάντσο, Six D.o.g.s., Rudu bar, Ex bar Guru bar, Ρινόκερως, Β-Side, Spinster, κ.α.), και με πρωτότυπα showcases και live acts (Unison, Irene Skylakaki, Odysseas Tziritas, Lip Forensics κ.α.),  το πρόγραμμα του Athens Music Week «παντρεύει» επιτυχώς εκπαιδευτικές δράσεις, ομιλίες και επιδείξεις με όλες εκείνες τις εκδηλώσεις που καθιστούν κάθε καλοκαίρι την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής το μεγαλύτερο μουσικό event της Αθήνας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής 2019 εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.