“Exodus”: μια χορευτική παράσταση της Αθανασίας Κανελλοπούλου

Exodus

Ένα έργο για την προσπάθεια έξι ανθρώπων που αντιστέκονται ενάντια στην κατάσταση της διάλυσης

Η Αθανασία Κανελλοπούλου χορογραφεί και σκηνοθετεί το Exodus, μια παράσταση για την προσπάθεια έξι ανθρώπων που αντιστέκονται ενάντια στην κατάσταση της διάλυσης και του χάους.

Με πέντε παραστάσεις στο θέατρο Ροές, το Exodus αποτελεί τη νέα καλλιτεχνική πρόταση της Αθανασίας Κανελλοπούλου, μιας εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του σύγχρονου χορού.

Το χορογραφικό της έργο επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν την έννοια της ταυτότητας, του κοινωνικού φύλου και των κοινωνικών- πολιτικών εξελίξεων που είναι εμφανείς στο πλαίσιο των σύγχρονων παραστατικών Τεχνών.

Το έργο Exodus έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την περίοδο 2018/19.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ξεκινώντας ως μια παράσταση – «απάντηση» στο βιβλίο του Laszlo Krasznahorkai «Η μελαγχολία της αντίστασης», όπου η ματαιότητα της επαναστατικής πράξης οδηγεί τους ήρωες στην τελική τους καταστροφή, το Exodus αναπτύσσεται μέσα από τη σύγκρουση και την αμφισβήτηση των κυρίαρχων ατομικών και κοινωνικών δομών.

Το έργο παρουσιάζεται μέσα από θραύσματα μικρών επαναστατικών πράξεων, όπου η ατομική και συλλογική ταυτότητα πρέπει πρώτα να αποδομηθούν για να βρουν την έξοδο προς τη λύτρωση και την ολοκλήρωση.

Το Exodus εξιστορεί αυτό το ταξίδι, όπου τα σώματα βρίσκονται σε μια βαθμιαία εξέγερση, και χτίζουν μέσα σε εναπομείναντα ερείπια, αναζητώντας το κύτταρο της Ιστορίας τους.

Είναι μια μικρή κοινωνία που αντιστέκεται στον παραλογισμό και πάλλεται με τις χορδές της αλλαγής, σε αναζήτηση μιας –έστω –προσωρινής, αλλά άμεσης στιγμής ηρεμίας. Πόσα σύνορα και γέφυρες πρέπει να διασχίσουν για να φτάσουν στον τελικό προορισμό; Πόσα τείχη πρέπει να γκρεμίσουν και πόσους κύκλους πρέπει να δημιουργήσουν για να βρουν τη θαμμένη Ιστορία;

Συντελεστές

Σύλληψη, Χορογραφία, Σκηνοθεσία: Αθανασία Κανελλοπούλου

Δραματουργός/ Βοηθός Χορογράφου: V. Samuel Guist

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου

Ερμηνευτές (αλφαβητικά): Δανάη Δημητριάδη, Γιώργος Μιχελάκης, Κωνσταντίνα Μπάρκουλη Γάβρη, Μαρία Παπαδοπούλου, Αλέξης Φουσέκης, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης

Σχεδιασμός Φωτισμού: Τζάνος Μάζης

Ενδυματολόγος: Βάγια Νικολακοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Κωνσταντίνα Γεωργίου, Γιώλικα Πουλοπούλου

Σχεδιασμός γραφικών, Φωτογραφίες, Αφίσα: Μελίνα Κούλια

Βίντεο, Τρέιλερ: Γιάννης Καρούνης

Παραγωγή: Athanasia Kanellopoulou Performing Arts

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.