Eye’s Walk Digital Festival 2015

Τίτλος και έμπνευση του φετινού Eye’s Walk festival: Ο Oίκος, το Σπίτι… Home

Τo “Eye’s Walk Digital Festival” συνδέει τη μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά της Σύρου, το δημόσιο χώρο και την κοινότητα του νησιού με την πιο σύγχρονη τέχνη, τη video installation art. Τίτλος και έμπνευση του φετινού Eye’s Walk festival: «Ο Oίκος, το Σπίτι… Home».

Το Eye’s Walk digital festival είναι ένα καινοτόμο φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο δημόσιο χώρο και συνδέει τη Video art, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, την αρχιτεκτονική & το design εμπειρίας.

Εφέτος θέλει να μιλήσει για το Home: Σπίτι είναι το δέρμα μας, αλλά και ένας αγαπημένος άνθρωπος. Σπίτι είναι η πατρίδα που έχουμε και αυτή που αφήνουμε. Σπίτι είναι το ασχημόπαπο που γίνεται κύκνος. Σπίτι είναι η οικειότητα του πρωϊνού καφέ. Σπίτι είναι…“When you focus with soul-eyes; you will find home in many many places.”

25 Ιουλίου: 21.30
Δέκα διεθνείς καλλιτέχνες εμπνέονται από το “HOME” & δημιουργούν 3d video installations & projection mapping, τα οποία θα προβληθούν σε εξωτερικούς τοίχους νεοκλασικών της Ερμούπολης: Αλίκη Αρναούτη (Ελλάδα), Αγγελίνα Βοσκοπούλου (Ελλάδα), Vladimir Necakov (Σερβία), Sophie Leddick, (ΗΠΑ), Katy Kavanaugh (Γερμανία), Arjang Omrani (Ιράν), Όλγα Μπρούμα (Ελλάδα), Άγης Κελπέκης (Ελλάδα).

25-29 Ιουλίου
Το «Αρχοντικό Βελισσαρόπουλου*» ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του και υποδέχεται το art installation «Home?- Το μικρό-μικρό σπίτι» της Ομάδας «Εν Δυνάμει», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (2/2015).

* Το Μέγαρο Βελισσαρόπουλου, τριόροφο νεοκλασικό, διατηρητέο του 19ου αι. με μοναδικές τοιχογραφίες και οροφογραφίες είναι έργο της περιόδου ακμής του νεοκλασικισμού στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ