Mία διαδραστική multimedia κάψουλα στην οποία τα πάντα κινούνται και αντιδρούν στην κίνηση των επισκεπτών με έναν κοινό ρυθμό

Η Ελευσίνα 2021 Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο του Βουκουρεστίου ARCUB και το București 2021 παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολυμεσικό έργο «Feed Me» των Ρουμάνων καλλιτεχνών Noper & Saint Machine. Επιχειρώντας να διευρύνει και να εμβαθύνει τον πολιτιστικό διάλογο των δύο Βαλκανικών χωρών που θα φιλοξενήσουν τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, η Ελευσίνα 2021 παρουσιάζει το έργο Feed Me, μια πρωτοποριακή εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας, η οποία το 2015 είχε φιλοξενηθεί στην κορυφαία διοργάνωση για την τέχνη και την τεχνολογία Ars Electronica.

Η εγκατάσταση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος της Ελευσίνας από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00. Η παρουσίαση πραγματοποιείται με τη χορηγία της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, στο πλαίσιο της στήριξης της υποψηφιότητας της Ελευσίνας για το τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Το έργο «Feed Me» των Ρουμάνων καλλιτεχνών Noper (Radu Pop) & Saint Machine (Marilena Oprescu Singer) είναι ένα διαδραστικό πείραμα που διερευνά τη σχέση μεταξύ του έργου τέχνης και του κοινού του. Με μια αυτο-ειρωνική προσέγγιση, το έργο καλεί τα θύματα της τερατώδoυς και συνεχώς ακόρεστης «Μήτρας Tra» στο διατροφικό τελετουργικό της, στο εσωτερικό του έργου που είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ένα αβγό μήκους 9 μέτρων, που τρέφεται από την ενέργεια που παράγεται από τις κινήσεις των επισκεπτών.

FEED ME womb of tra (interior), photo by Igu

Πρόκειται για μια διαδραστική multimedia κάψουλα στην οποία τα πάντα κινούνται, πάλλονται και αντιδρούν στην κίνηση των επισκεπτών με έναν κοινό ρυθμό. Το «Feed Me» δημιουργεί ένα πολυδιάστατο χώρο πεινασμένο να απορροφήσει την προσοχή των επισκεπτών και να χρησιμοποιήσει την ενέργειά τους. Ο επισκέπτης μπορεί να εισέλθει στο εσωτερικό του «Feed Me» και να αποκτήσει πρόσβαση στον έλεγχο των μηχανημάτων του. Το έργο γίνεται ουσιαστικά μια προέκταση των χεριών και του κεφαλιού του ανώνυμου επισκέπτη ο οποίος μετατρέπεται σε δημιουργό, γιατί μόνο με την ενέργειά του δίνει νόημα σε ολόκληρη την έκθεση.

Η «Μήτρα Tra» είναι μια εννέα μέτρων μήκους κάψουλα με αισθητήρες σε σχήμα κουκουλιού, που δημιουργήθηκε από την Ρουμάνα καλλιτέχνη Saint Machine ως μια κινητή παιδική χαρά πολυμέσων, όπου οι καλλιτέχνες καλούνται να συνομιλήσουν. Η εγκατάσταση είναι κατασκευασμένη από χάλυβα και αλουμίνιο καλυμμένη με 699 διαφορετικού μεγέθους εξαρτήματα σε σχήμα τριγώνου τα οποία πάλλονται, αλλάζουν χρώματα και μεταδίδουν ήχους μόνο όταν κάποιος πλησιάσει και εισέλθει στο εσωτερικό της κάψουλας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.