Με επίκεντρο κάθε φορά ένα ιστορικό μέρος του νησιού, το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κέας φιλοδοξεί να διοργανώνει σημαντικές πολιτιστικές δράσεις, που θα συνδυάζουν νέες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης με την παράδοση, την ιστορία και τα έθιμα της Κέας.

“Τετράπολις 2013” είναι ο τίτλος του κύκλου εκδηλώσεων πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας, που ξεκινάει τον Ιούνιο στο νησί της Κέας με επίκεντρο το Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, το ιστορικό μοτέλ “Η Τζιά μας” στην παραλία της Κορησσίας.

Οι καλλιτέχνες Cacao Rocks, Dimitris Taxis, Ser & WD δημιουργούν τέσσερις τοιχογραφίες εμπνευσμένες από τις αρχαίες πόλεις της Τετράπολις (Ιουλίδα, Κορησσία, Ποιήεσσα & Καρθαία) σε διάφορα σημεία του Μοτέλ. Επίσης, στην πλαϊνή όψη του κτιρίου ο καλλιτέχνης b. ζωγραφίζει την βασική τοιχογραφία του Φεστιβάλ “Υδρούσα”, παλιότερη ονομασία της Κέας κατά την περίοδο της αρχαιότητας λόγω των πολλών νερών και της πυκνής της βλάστησης.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, οι καλλιτέχνες b., George Callas, Cacao Rocks, Ino, Ser, Simoni, Dimitris Taxis, The Krah, Alexandros Vasmoulakis, WD, Woozy & Yiakou εκθέτουν έργα τους στην γκαλερί Αrt s.a. (Βουρκάρι Κέας). Τα εγκαίνια είναι το Σάββατο 22 Ιουνίου και η έκθεση διαρκεί έως τις 7 Ιουλίου. Επίσης, στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνται Street Art/ Stencil Workshops την Κυριακή 23 & 30 Ιουνίου.

Παράλληλες δράσεις-εκδηλώσεις που εντάσσονται στο Φεστιβάλ είναι ο “Κλήδονας” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Σιμωνίδης ο Κείος “. Ένα αρχαίο έθιμο που κάθε χρόνο αναβιώνει μέσα από ένα παραδοσιακό πανηγύρι με τσαμπούνες και τουμπί από λαϊκούς Τζιώτες οργανοπαίκτες με τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου (Κυριακή 23 Ιουνίου 22.00-23.00). Επίσης, το Σάββατο 29 Ιουνίου (20.00-21.00) λαμβάνει μέρος η εκδήλωση “Αφήγηση για Παιδιά” από τo Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών στην παραλία της Κορησσίας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο συνημμένο αρχείο.