Το Χαλκηδόνιο Ωδείο θα φιλοξενήσει τον Aniello Desiderio και τον Zoran Dukic, δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στο παγκόσμιο στερέωμα της κλασικής κιθάρας. Ρεσιτάλ και Masterclasses σε ένα τριήμερο Φεστιβάλ Κιθάρας στο Χαλκηδόνιο Ωδείο.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

18:00 – 21:00: Σεμινάριο – Masterclass με τον Zoran Dukic

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

10.00  – 14:00: Σεμινάριο – Masterclass με τον Zoran Dukic
20:00: Συναυλία Aniello Desiderio

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

10:00 – 14:00: Σεμινάριο – Masterclass Aniello Desiderio
15:00 – 19:00: Σεμινάριο – Masterclass Aniello Desiderio
20:00: Συναυλία Zoran Dukic

Aniello Desiderio

Το 1992 ο Aniello Desiderio αποφοίτησε με διακρίσεις από την Ακαδημία Μουσικής της Alessandria. Σε ηλικία οκτώ ετών έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ επιδεικνύοντας εξαιρετικές ικανότητες που έκαναν τους κριτικούς να μιλούν για ένα «παιδί-θαύμα», μια «ιδιοφυΐα», ένα «φαινόμενο».

Έχει κερδίσει 18 πρώτα βραβεία σε Διεθνείς Διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων τα 1α Βραβεία στους διαγωνισμούς International Guitar Competition in Havana, Francisco Tarrega Competition, International»Guerrero» Competition.

Δίνει ρεσιτάλ και εμφανίζεται ως σολίστ με ορχήστρες σε Βόρεια και Νότια Αμερική,Ευρώπη,Ασία,και Αφρική.Έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Karnegie Hall,Palau de Musica, Munich Philarmonie, Radio Franse, Opera House Wien.

Το 1999 η Γερμανική Τηλεόραση έκανε ένα αφιέρωμα -πορτραίτο του A. Desiderio το οποίο παρουσιάστηκε σε όλη την Ευρώπη.

Ηχογραφεί για τη Frame, Waku Music, Koch-Universal και από το 2006 για την δική του εταιρεία Adoro Records.

Δίνει θερινά masterclass στη Διεθνή Ακαδημία Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας. Το 2017 έβγαλε τον πιο πρόσφατο δίσκο του «Nocturnal».

Zoran Dukic

Ο Zoran Dukic είναι ένας από τους εξέχοντες κιθαρίστες της εποχής. Οι εμφανίσεις του είτε σε ρεσιτάλ είτε ως σολίστ με ορχήστρα αφήνουν μεγάλο αντίκτυπο σε κοινό και κριτικούς.

Ο Z. Dukic αποφοίτησε από τη Μουσική Ακαδημία του Ζάγκρεμπ υπό τον Darko Petrinjak και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Hochschule Fur Musik της Κολονίας. Μεταξύ του 1990-1997 κέρδισε σε πολλούς Διεθνείς Διαγωνισμούς.

Είναι ο μόνος κιθαρίστας που κέρδισε και στους δύο Διαγωνισμούς Andres Segovia, στην Granada και στην Palma di Mallorka.Στον μεγαλύτερο κιθαριστικό διαγωνισμό της Μαδρίτης έλαβε, παρουσία της βασιλικής οικογένειας,το ειδικό βραβείο για την ερμηνεία Ισπανικής μουσικής – πρώτη φορά απονεμήθηκε σε μη Ισπανό.

Παρόλο που έχει τοποθετήσει τη μουσική του Bach στο κέντρο της μουσικής του ζωής, διακατέχεται ταυτόχρονα από έναν θαυμασμό για τη σύγχρονη δημιουργία μέσα από τα έργα των Takemitsu, Henze, Reily, Carter και πολλών άλλων.Έχει επίσης έντονα στο ρεπερτόριό του το Ισπανικό και νότιο-αμερικάνικο μουσικό ιδίωμα, πυρήνα του κιθαριστικού ρεπερτορίου.