Μία νέα πολιτιστική διάσταση αποκτά φέτος το καλοκαίρι το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού με το Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων από 14 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου, ως έναν από τους βασικούς άξονες των εκδηλώσεών του «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2015».

Η πηγή πολιτισμού της 4ης δημοτικής κοινότητας υποδέχεται τους Αθηναίους για να απολαύσουν μοναδικές βραδιές με αφιέρωμα σε μεγάλους δημιουργούς, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, κινηματογραφικές προβολές και Θέατρο Σκιών.

Στη σκηνή του θεάτρου θα βρεθούν μεταξύ άλλων οι Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αναστασία Ζαννή, Μιχάλης Δημητριάδης, Σαββέρια Μαργιολά και Θάνος Τζάνης, που θα συμμετέχουν στο αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο, καθώς και οι Ορφέας Περίδης, Τάκης Σούκας, Λένα Αλκαίου και ο Κώστας Βουτσάς.

Τα Μουσικά Σύνολα του Οργανισμού, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ψυχαγωγία των πολιτών, αποτελούν μία δυναμική παρουσία του Φεστιβάλ. Συνεργάζονται με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, το σολίστ Δημήτρη Μαρίνο, την ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου, τους σαξοφωνίστες Δημήτρη Τσάκα και Δημήτρη Βασιλάκη, τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, τον πιανίστα Γιώργο Δούση και το ντράμερ, τρομπετίστα και συνθέτη Ralph Peterson, και παρουσιάζουν μοναδικές μουσικές παραστάσεις, που θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.